Nicoleta Cîrciumaru, propusă de ministrul Finanţelor preşedinte interimar la ANAF / Lucian Heiuş a demisionat luni din funcţie

Ministrul Finanţelor Adrian Câciu spune că i-a propus premierului numirea în funcţia de preşedinte interimar al ANAF a Nicoletei Cîrciumaru. „Astăzi s-au luat deciziile necesare pentru ca lucrurile să intre în normalitate”, susţine ministrul, după ce preşedintele AVR a fost demis.

356 afișări
Imaginea articolului Nicoleta Cîrciumaru, propusă de ministrul Finanţelor preşedinte interimar la ANAF /  Lucian Heiuş a demisionat luni din funcţie

Nicoleta Cîrciumaru, propusă de ministrul Finanţelor preşedinte interimar la ANAF

„Astăzi s-au luat deciziile necesare pentru ca lucrurile să intre în normalitate. Am propus Prim-ministrului numirea în funcţia de preşedinte interimar al ANAF a doamnei Nicoleta Cîrciumaru şi încetarea mandatului preşedintelui AVR, alături de numirea unui nou preşedinte. Ce trebuie ştiut? Pentru primele 5 luni ale anului 2023, contribuabilii au declarat impozite şi taxe în valoare de 159,3 miliarde lei, în contextul în care programarea bugetară estima încasări de doar 156,9 miliarde lei. Aşadar, contribuabilii români au declarat că au de plată cu 2,4 miliarde lei mai mult decât am estimat în programare. Sumele încasate efectiv de ANAF au fost însă cu 8,9 miliarde lei mai mici faţă de program şi cu 11,3 miliarde lei mai mici faţă de ce s-a declarat. Aceşti bani erau şi sunt imperios necesari României, nu numai pentru procesul de consolidare bugetară, dar mai ales pentru a asigura resursele necesare realizării investiţiilor şi acordării stimulentelor economice şi sociale angajate prin buget şi, în egală măsură, pentru a găsi soluţii suplimentare în vederea compensării erodării puterii de cumpărare suferite de cetăţenii şi companiile româneşti”, susţine ministrul Finanţelor.

Conform acestuia, eficienţa sistemului de colectare trebuie să crească pentru că oamenii aşteaptă resursele necesare implementării unor politici publice care să contribuie la creşterea calităţii vieţii lor.

„În acest context, îi urez succes noului preşedinte al ANAF care are misiunea de a recupera întârzierile şi de a asigura o colectare eficientă, însoţită de măsuri concrete de combatere a evaziunii fiscale şi a fraudei”, a mai spus Câciu.

Preşedintele ANAF Lucian Heiuş a demisionat luni din funcţie. Acesta nu a spus care sunt motivele demisiei, dar spune că este mulţumit că ANAF a reuşit să atingă cu succes toate jaloanele stabilite prin PNRR şi toate obiectivele asumate prin programul de guvernare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici