Nissan a înaintat BEI solicitări pentru sprijin financiar

Divizia din Europa a Nissan Motor a înaintat Băncii Europene pentru Investiţii (BEI) solicitări pentru sprijin financiar care ar putea totaliza mai multe miliarde de euro, ca urmare a reducerii vânzărilor de maşini la nivel mondial.

17 afișări
Imaginea articolului Nissan a înaintat BEI solicitări pentru sprijin financiar

Nissan a înaintat BEI solicitări pentru sprijin financiar

Nissan a anunţat desfiinţarea a peste 3.000 de locuri de muncă la operaţiunile din Europa, în condiţiile în care grupul japonez reduce producţia pentru a ţine pasul cu declinul cererii pe piaţa internaţională.

În cazul în care Nissan nu va obţine sprijinul BEI, operaţiunile companiei în domeniul cercetării şi dezvoltării şi proiectele legate de noi tehnologii vor fi în pericol, a declarat Eric Nicolas, vicepreşedintele Nissan Europe pentru administraţie şi finanţe.

Nicolas nu a specificat suma solicitată de Nissan, dar a spus că "toată lumea a cerut miliarde".

"Când mergi la BEI, nu prezinţi un dosar sau două, ci un teanc", a spus Nicolas, adăugând că numeroase dosare, referitoare la tehnologia vehiculelor propulsate electric, au fost deja depuse.

Grupul aşteaptă un răspuns din partea băncii până la sfârşitul anului 2009.

Nissan nu exclude să obţină ajutoare de stat şi în alte regiuni unde desfăşoară operaţiuni.

"Guvernul american susţine extrem de bine tehnologia pentru vehiculele electrice, ca şi Japonia", a mai spus Nicolas.

El a arătat că Nissan nu se simte dezavantajată comparativ cu companiile concurente din Europa, arătând că şi alţi producători europeni au obţinut promisiuni de sprijin, care nu reprezintă însă "un cec în alb".

Mai multe guverne europene au aprobat programe de sprijinire a industriilor auto.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici