Nissan concediază temporar 200 de angajaţi la o fabrică din Barcelona

Producătorul auto japonez Nissan a încheiat un acord cu sindicatele din Spania privind concedierea temporară a 200 de angajaţi, care îi permite evitarea unor costuri mai ridicate şi păstrarea locurilor de muncă şi care face parte dintr-un plan de desfiinţare a 1.680 de posturi.

20 afișări
Imaginea articolului Nissan concediază temporar 200 de angajaţi la o fabrică din Barcelona

Nissan concediază temporar 200 de angajaţi la o fabrică din Barcelona

În octombrie 2008, Nissan a anunţat concedierea a 1.680 de angajaţi la o fabrică deţinută în Barcelona, ca urmare a scăderii cererii, în special în cazul modelelor van şi 4X4.

Compania a explicat că 200 de angajaţi vor renunţa temporar la locurile de muncă, respectiv până în 2012, urmând să primească pe an o sumă compensatorie egală cu drepturile salariale pentru 20 de zile lucrate, precum şi dreptul de a reveni ulterior la locurile de muncă, cu aceleaşi drepturi.

Acordul va permite păstrarea altor 100 de posturi şi survine unor acorduri de pensionare anticipată şi plecări voluntare a 650 de angajaţi.

Astfel, numărul de angajaţi care urmează să fie concediaţi a fost redus la circa 700, iar discuţiile cu sindicatele continuă.

Ritmul de creştere a şomajului din Spania este cel mai mare din Europa, după ce recesiunea mondială a afectat puternic piaţa imobiliară şi consumul din această ţară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici