Nissan face presiuni asupra Renault pentru a-şi vinde participaţia - surse

Nissan face presiuni asupra partenerului francez Renault pentru a-şi reduce cât mai mult posibil participaţia la producătorul auto japonez, în mod ideal până la 15%, şi ar putea lua în considerare posibilitatea de a strânge fonduri pentru a răscumpăra acţiunile, a declarat o sursă pentru Reuters.

2797 afișări
Imaginea articolului Nissan face presiuni asupra Renault pentru a-şi vinde participaţia - surse

Solicitatea vine în schimbul acceptării de către Nissan de a investi în noua unitate a Renault care este în curs de înfiinţare pentru a găzdui activele sale de vehicule electrice (EV), a declarat sursa, care a dorit să-şi păstreze anonimatul deoarece discuţiile nu sunt publice.

Renault deţine aproximativ 43% din Nissan, care vrea ca aliatul său francez să îşi reducă participaţia la 15%, egalând astfel cota deţinută de Nissan în cadrul partenerului de alianţă, a precizat sursa.

Vânzarea participaţiei nu ar afecta alianţa lor de afaceri, iar Nissan ar putea fi nevoită să strângă fonduri pentru a răscumpăra acţiunile de la Renault, a adăugat sursa.

Un purtător de cuvânt al Nissan a refuzat să comenteze. Renault nu a răspuns imediat la solicitările de comentarii ale Reuters.

Discuţiile privind vânzarea participaţiei au fost raportate pentru prima dată de Wall Street Journal, iar agenţia de ştiri Bloomberg a afirmat că Renault este deschisă la reducerea participaţiei sale la Nissan, citând persoane familiare cu discuţiile.

Renault avansează planurile de divizare a activităţilor sale legate de vehiculele electrice şi de motoarele cu combustie în încercarea de a recupera decalajul faţă de rivali precum Tesla şi Volkswagen.

Compania este aşteaptă să dezvăluie un proiect detaliat pentru noua entitate EV la o zi a pieţelor de capital în această toamnă.

Pe măsură ce negocierile se intensifică, directorul general al Renault, Luca de Meo, va participa duminică la cursa de Formula 1 de la Suzuka, ceea ce îi va oferi ocazia de a discuta cu omologul său de la Nissan, Makoto Uchida, a declarat o altă sursă.

Este puţin probabil ca discuţiile din acest weekend să dea rezultate concrete, a spus prima sursă, dar negocierile ar putea aduce un acord înainte de 8 noiembrie, când de Meo intenţionează să prezinte o actualizare a strategiei sale.

Partenerii de alianţă Nissan şi Mitsubishi nu au spus încă dacă vor participa la viitoarea unitate EV a Renault.

Sursa citată a precizat că Mitsubishi ia în considerare preluarea unei participaţii de o singură cifră la unitatea EV a Renault.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici