Niţă: Introducerea impozitului forfetar nu este oportună în acest moment

Introducerea impozitului forfetar este o măsură bună de impozitare, dar nu este oportună în momentul de faţă, deoarece firmele mici şi mijlocii sunt afectate oricum de criza financiară, a declarat miercuri într-o conferinţă de presă, ministrul pentru IMM, Comerţ şi Mediu de Afaceri, Constantin Niţă.

17 afișări
Imaginea articolului Niţă: Introducerea impozitului forfetar nu este oportună în acest moment

Niţă: Introducerea impozitului forfetar nu este oportună în acest moment

"Având în vedere că peste 200.000 de micro-întreprinderi şi firme mici nu plătesc impozit la stat, impozitarea forfetară este o măsură bună. Nu este însă oportună în momentul de faţă, proiectul ar trebui să fie suspendat pe acestă perioadă să vedem cum se mişcă economia şi din 2010 să intre în discuţie", a spus Niţă.

El a precizat că "bugetul are nevoie acută de bani, dar soluţia nu este impozitarea celor care oricum au probleme".

Pe de altă parte, ministrul a arătat că introducerea acestei măsuri ar obliga toate firmele să îşi plătească datoriile faţă de stat.

"Nu se poate ca unii să plătească taxe şi să fie mai fraieri, iar alţii nu. Sunt state în care dacă o firmă nu declară profit în doi-trei ani este închisă. De asemenea, trebuie explicat foarte bine acest impozit forfetar, pentru că oamenii de afaceri nu au înţeles ce înseamnă", a adăugat ministrul IMM.

El a mai spus că aprobarea măsurii "este o chestiune de negociere în coaliţie".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici