Niţă: Neimpozitarea profitului reinvestit va fi amânată, cel mai probabil, pentru anul viitor

Neimpozitarea profitului reinvestit va fi amânată, cel mai probabil, pentru anul viitor, deoarece necesită modificarea Codului Fiscal, a declarat, miercuri, ministrul pentru IMM-uri, Constantin Niţă.

28 afișări
Imaginea articolului Niţă: Neimpozitarea profitului reinvestit va fi amânată, cel mai probabil, pentru anul viitor

Ministrul pentru IMM, Constantin Niţă (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

"Neimpozitarea profitului reinvestit trebuie adoptată prin modificarea Codului Fiscal. Orice modificare a Codului Fiscal trebuie anunţată cu şase luni înainte de a fi aplicată, de aceea nu cred că măsura se va adopta în acest an. Cel mai probabil, de la 1 ianuarie 2010", a spus Niţă, miercuri, după o conferinţă de presă.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că Guvernul va negocia cu FMI şi CE neimpozitarea profitului reinvestit, facilitate care trebuia introdusă din lunile aprilie-mai.

Niţă anunţa, în urmă cu aproximativ două luni, că măsuri precum capitalizarea CEC şi a Eximbank şi neimpozitarea profitului reinvestit vor fi realizate în a doua parte a anului.

În programul de convergenţă transmis de Guvern către Comisia Europeană, neimpozitarea profitului reinvestit este prezentată la modul general, fără o dată de intrare în vigoare şi fără un impact bugetar, după ce în varianta de proiect elaborată anterior această facilitate era indicată ca urmând să fie aplicată din 2010 şi doar pentru anumite activităţi.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici