Noi perturbări în transportul aerian din Germania. Personalul de la sol al Lufthansa intră în grevă

  • Germania se va confrunta săptămâna viitoare cu noi perturbări în transportul aerian.
  • Sindicatul Verdi anunţă o grevă de avertisment de o zi a personalului de la sol al Lufthansa, începând cu 20 februarie.
1325 afișări
Imaginea articolului Noi perturbări în transportul aerian din Germania. Personalul de la sol al Lufthansa intră în grevă

Greva, care va începe marţi dimineaţa şi se va încheia miercuri la ora locală 07:10, va afecta centrele Lufthansa din Frankfurt şi Munchen, precum şi alte aeroporturi germane. Vor fi probabil anulări şi întârzieri majore ale zborurilor, a precizat duminică sindicatul într-un comunicat, informează Bloomberg.

Verdi a declarat că ultima acţiune vine după ce sindicatul nu a putut ajunge la un acord în cadrul negocierilor cu Lufthansa pe 12 februarie, adăugând că angajaţii s-au simţit "umiliţi" de propunerile anterioare ale companiei aeriene.

Sindicatul cere o creştere salarială de 12,5%, sau cel puţin 500 de euro în plus pe lună pe o perioadă de 12 luni, precum şi o primă de inflaţie suplimentară de 3.000 de euro pentru membrii personalului de la sol al Lufthansa.

Următoarea rundă de negocieri între Verdi şi Lufthansa este programată să aibă loc miercuri, 21 februarie, imediat după încheierea ultimei greve planificate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici