Noi titluri de stat Fidelis. Ministerul Finanţelor scoate la vânzare titluri în volare de peste 1 miliard de lei

Ministerul Finanţelor a atras 872,5 milioane lei şi 208,4 milioane euro, valori însumând peste 1 miliard de lei, prin cea de-a şasea ofertă primară de vânzare de titluri de stat Fidelis pentru populaţie derulată în ultimii doi ani prin Bursa de Valori Bucureşti. Titlurile de stat au intrat la tranzacţionare joi, la Bursa de Valori Bucureşti.

5470 afișări
Imaginea articolului Noi titluri de stat Fidelis. Ministerul Finanţelor scoate la vânzare titluri în volare de peste 1 miliard de lei

Ministerul Finanţelor a atras 872,5 milioane lei şi 208,4 milioane euro, valori însumând peste 1 miliard de lei, prin cea de-a şasea ofertă primară de vânzare de titluri de stat Fidelis pentru populaţie derulată în ultimii doi ani prin Bursa de Valori Bucureşti. 

Titlurile de stat au intrat la tranzacţionare joi, la Bursa de Valori Bucureşti.

„Pe parcursul acestui an, persoanele fizice au investit peste 4,3 miliarde de lei în titlurile de stat FIDELIS, ceea ce demonstrează că programul se bucură de un interes ridicat, fiind un instrument de economisire atât pentru disponibilităţile în lei, cât şi pentru cele în euro. Participarea susţinută a investitorilor cu ocazia celor patru emisiuni derulate în anul 2021 dovedesc aprecierea de care se bucură acest Program, care oferă siguranţă investiţiilor şi reprezintă o alternativă necesară pe piaţa instrumentelor financiare româneşti.”, a declarat Adrian Câciu, ministrul Finanţelor.

Valoarea celor şase runde de finanţare derulate de Ministerul Finanţelor în 2020 şi 2021 la BVB se apropie de 10 miliarde lei (2 miliarde euro).

Ministerul Finanţelor a derulat oferta publică de vânzare a titlurilor de stat Fidelis, denominate în lei şi în euro, în perioada 18 noiembrie - 10 decembrie 2021. Oferta a fost dedicată persoanele fizice rezidente şi nerezidente, cu vârsta peste 18 ani. Sindicatul de intermediere al ofertei a fost format din BT Capital Partners (Lead Manager) şi Banca Transilvania, Banca Comercială Română şi BRD – Groupe Société Générale.

În cadrul ofertei, românii au plasat 8.817 ordine de subscriere atât pentru titlurile de stat denominate în lei, cât şi pentru cele în euro. Oferta a cuprins titluri de stat în lei cu maturităţi de 1, respectiv 3 ani, şi o emisiune în euro, cu scadenţa la 5 ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici