Noile tarife vamale anunţate de Trump în relaţia cu China afectează bursele din întreaga lume

Noul pachet de tarife comerciale anunţat de preşedintele Donald Trump a indus o panică generală în pieţele bursiere. Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scăzut cu 1,88%, în timp ce indicele DAX al bursei din Frankfurt a înregistrat un declin de 2,58%.

1262 afișări
Imaginea articolului Noile tarife vamale anunţate de Trump în relaţia cu China afectează bursele din întreaga lume

Noile tarife vamale anunţate de Trump în relaţia cu China afectează bursele din înteaga lume

La Paris, indicele CAC40 a scăzut cu 2,77%, iar pieţele din Italia şi Spania s-au prăbuşit cu 1,95%, respectiv 1,35%. La nivel general, indicele european Stoxx 600 a scăzut cu 1,97%.

Piaţa din Asia a înregistrat un declin masive de asemenea, indicele Asia Dow scăzând cu 2,08%. Piaţa din Tokyo s-a prăbuşit cu 2,11%, în timp ce la Hong Kong bursa a scăzut cu 2,35%. Bursa din Shanghai a pierdut 1,41%.

Indicele Dow Jones din Statele Unite a înregistrat un declin de 1,05% în şedinta de pretranzacţionare, în timp ce S&P 500 a scăzut cu 0,90% şi Nasdaq cu 0,79%. Analiştii aşteaptă scăderi şi mai mari.

La Bucureşti, indicele BVB a scăzut cu 0,58%, în timp ce indicele BET-Fi a înregistrat un declin de 1,20%.

Preşedintele american, Donald Trump, a anunţat că va impune noi taxe vamale pentru produsele fabricate în China, de la 1 septembrie, de 10%, care se vor aplica pentu bunuri în valoare de 300 de miliarde de dolari.

Anul trecut, Trump a impus tarife suplimentare pentru mărfuri în valoare de 250 de miliarde de dolari fabricate în China, care vizează materiale şi componente industriale.

 

 

Taguri:
burse,
taxe vamale,
sua

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici