Nokia ar putea concedia mai mulţi directori executivi în urma reorganizării conducerii

Nokia, cel mai mare producător de telefoane mobile din lume, ar putea concedia mai mulţi directori executivi în cadrul unei restructurări a echipei de conducere, potrivit săptămânalului german Wirtschaftswoche, preluat de Reuters.

45 afișări
Imaginea articolului Nokia ar putea concedia mai mulţi directori executivi în urma reorganizării conducerii

Nokia ar putea concedia mai mulţi directori executivi în urma reorganizării conducerii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Directorul general Stephen Elop, care a preluat şefia companiei finlandeze în septembrie, va prezenta săptămâna viitoare un plan de relansare a strategiei care ar putea include schimbări organizaţionale, după ce Nokia a pierdut o parte semnificativă din cota de piaţă în favoarea rivalilor.

Potrivit unor surse din companie, citate de publicaţia germană, printre directorii care ar putea fi concediaţi se numără Mary T. McDowell, directorul diviziei de telefoane mobile, şi Niklas Savander, directorul de pieţe.

Directorul de dezvoltare Kai Oistamo ar putea de asemenea să plece, alături de Tero Ojanpera, director de servicii şi soluţii mobile.

Totodată, Elop a angajat headhunteri pentru a căuta oameni cu experienţă în domeniul software, potrivit Wirtschaftswoche.

Un purtător de cuvânt al Nokia a refuzat să comenteze informaţiile.

Nokia a rămas în urmă în bătălia de pe piaţa explozivă şi foarte profitabilă a smartphone-urilor, fiind întrecută detaşat de companii precum Apple sau Google, şi suferă acum şi pe segmentul telefoanelor tradiţionale, unde producătorii chinezi low-cost au câştigat o poziţie solidă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici