Nokia va plăti Microsoft 500 milioane euro, în cadrul unui acord de colaborare

Compania finlandeză Nokia, care încearcă o revenire susţinută de telefoanele dotate cu sistemul de operare Microsoft, anticipează că va plăti producătorului de software circa 500 de milioane de euro, în cadrul acordului de colaborare cu acesta.

172 afișări
Imaginea articolului Nokia va plăti Microsoft 500 milioane euro, în cadrul unui acord de colaborare

Nokia va plăti Microsoft 500 milioane euro, în cadrul unui acord de colaborare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Suma va fi plătită până la sfârşitul perioadei de colaborare, se arată într-un comunicat al Nokia, care nu precizează durata pactului, informează Bloomberg.

Nokia s-a asociat cu Microsoft acum doi ani, pentru a concura iPhone-urile produse de Apple şi telefoanele cu sistemul de operare Android furnizat de Google cu ajutorul terminalelor care folosesc sistemul Windows.

Nokia nu a reuşit încă să inverseze declinul cotei pe piaţa aparatelor smartphone, deşi vânzările de telefoane Lumia au crescut în trimestrul trecut.

Compania finlandeză plăteşte Microsoft tarife de licenţă pentru softul Windows Phone şi este plătită la rândul ei pentru că susţine dezvoltarea partenerului său în domeniul wireless.

Nokia a anunţat în ianuarie că plăţile către Microsoft vor fi probabil mai mari decât sumele încasate de la producătorul de software, dar nu a dezvăluit suma.

Pe termen lung, Nokia vrea ca profitul operaţional al diviziei de telefoane, excluzând unele elemente excepţionale, să atingă cel puţin 10% din vânzări, iar creşterea veniturilor să fie mai mare decât cea a pieţei.

Compania a mai anunţat că retribuţia directorului general Stephen Elop pentru 2012 a scăzut de la 7,94 milioane de euro în 2011 la 4,33 milioane de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici