Nou avertisment de la FMI. Pandemia va cauza „daune de durată” pentru nivelul de trai

256 afișări
Imaginea articolului Nou avertisment de la FMI. Pandemia va cauza „daune de durată” pentru nivelul de trai

i

Criza provocată de pandemia de coronavirus va produce ”daune de durată” asupra nivelului de trai al oamenilor din întreaga lume, iar taxele pentru cei bogaţi şi pentru companii ar putea să crească pentru a soluţiona acest prejudiciu economic, a avertizat FMI.
 
Pandemia va lăsa cicatrici semnificative asupra economiei globale pierderea locurilor de muncă şi faliment, iar sectoare întregi ale economiei vor fi lăsate inviabile, conform primelor previziuni pe termen mediu ale FMI, de la debutul pandemiei, relatează Financial Times.
 
Aceste daune vor persista, deoarece ajustarea de la sectoare în dificultate, cum ar fi călătoriile, la cele în expansiune, cum ar fi tehnologia digitală, va fi inevitabil lentă şi dureroasă pentru mulţi oameni, a declarat FMI în estimarea sa economică mondială, publicată marţi şi realizată de două ori pe an.
 
Perioada de redresare după criză va fi lungă, inegală şi incertă,” a declarat Gita Gopinath, economistul-şef al FMI, la lansarea raportului.
 
Necesitatea de a se adapta la mai puţine călătorii şi navete şi mai multe falimente va duce la ”pierderi semnificative de producţie” chiar şi după ce perioada de pandemia s-a mai relaxat şi ţările dependente de turism şi mărfuri vor fi ajunge ”într-un punct deosebit de dificil,” potrivit FMI.
 
Economia mondială este în scădere şi va fi cea mai gravă de la Marea Depresiune din anii 1930.
 
Prognosticul sumbru a venit chiar şi după ce FMI şi-a revizuit previziunile de creştere pentru acest an în sus, reflectând faptul că recesiunea din al doilea trimestru s-a dovedit mai mică decât se temea, iar ţările au înregistrat recuperări mai rapide în timp ce relaxau blocările.
 
FMI se aşteaptă ca economia globală să înregistreze o contracţie de 4,4% în 2020, cu 0,8 puncte procentuale mai mică decât estimările sale din iunie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici