Noua predicţie a lui Bill Gates despre vârful pandemiei. Miliardarul cere carantină totală în SUA pentru cel puţin 6 săptămâni

  • Vârful epidemiei de coronavirus în SUA va fi atins peste o lună, spune Bill Gates
  • Acesta este de părere că doar carantina totală poate ajuta în acest moment
  • Gates a vorbit într-un interviu acordat CNN
9407 afișări
Imaginea articolului Noua predicţie a lui Bill Gates despre vârful pandemiei. Miliardarul cere carantină totală în SUA pentru cel puţin 6 săptămâni

Noua predicţie a lui Bill Gates despre vârful pandemiei. Miliardarul cere carantină totală în SUA pentru cel puţin 6 săptămâni

Miliardarul american Bill Gates, fondatorul Microsoft, spune că SUA trebuie să instituie cât mai rapid carantina totală pentru a opri răspândirea coronavirusului şi pentru a grăbi atingerea vârfului de îmbolnăviri. El este de părere că un vârf epidemic va fi atins în Statele Unite ale Americii abia la finalul lunii Aprilie. De asemenea, acesta mai spune că starea de carantină ar putea dura între 6 şi 10 săptămâni.
 
"Vestea bună este că în China carantina a funcţionat. Ei au făcut-o şi au făcut-o într-un mod foarte serios. Astfel, în 6 săptămâni de carantină, una mai extremă decât în Statele Unite, au început să redeschidă, iar numărul total de cazuri a început să scadă.
 
Noi ne îndreptăm către o perioadă grea, dar dacă o facem cum trebuie, nu va fi nevoie să o facem şi a doua oară. Va dura între 6 şi 10 săptămâni.
 
Trebuie carantină la nivel naţional şi prioritizarea testării.
 
Vom avea o problemă economică, din acest motiv trebuie să facem cât mai repede asta, pentru a putea redeschide cât mai repede.
 
Nu vă păcăliţi crezând că în statele cu doar 100 de cazuri, de exemplu, lucrurile stau mai bine. Peste tot există o creştere exponenţială, e vorba de 33% pe zi, deci azi ai 100 cazuri, apoi 1.000, apoi 10.000.
 
Cu cât impui mai rapid carantina, cu atât ajungi mai repede la vârful epidemiei. Noi nu am ajuns la vârf. Abia la finalul lui Aprilie vâd un vârf, iar cu numere foarte mari ar fi nevoie de încă o lună pentru a redeschide şi ridica carantina.
 
Dată fiind problema noastră cu testarea, pe care nu o prioritizăm, cred că multe dintre statele care declară 100 de cazuri au de fapt mai multe", a spus Bill Gates la CNN.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici