Noul director executiv Tarom: Nu există nicio şansă de rentabilizare a companiei în acest an. Sperăm pentru anul viitor

Nicolae Demetriade, care a fost numit vineri în funcţia de director executiv al Tarom de către Consiliul de Administraţie, a declarat agenţiei MEDIAFAX că nu există nicio şansă ca operatorul aerian să fie rentabilizat în 2013, dar speră ca acest lucru să se întâmple anul viitor.

608 afișări
Imaginea articolului Noul director executiv Tarom: Nu există nicio şansă de rentabilizare a companiei în acest an. Sperăm pentru anul viitor

Noul director executiv Tarom: Nu există nicio şansă de rentabilizare a companiei în acest an. Sperăm pentru anul viitor (Imagine: Lucia Efrim/ Mediafax Foto)

"Am fost împuternicit în această funcţie pentru a urgenta implementarea planului de management. Ţinta este să rentabilizăm compania mai repede decât este prevăzut în planul de management, adică sfârşitul anului 2015. Nu există nicio şansă pentru rentabilizarea companiei în acest an, însă sperăm să se întâmple la sfârşitul anului viitor", a declarat agenţiei MEDIAFAX Nicolae Demetriade, care ocupă şi poziţia de membru în Consiliul de Administraţie.

El a spus că în aviaţie nu există "arme secrete", ci un efort permanent şi disciplină.

Demetriade a afirmat că va colabora cu directorul general al Tarom, belgianul Christian Edouard Heinzmann, care are un mandat de patru ani. Heinzmann a fost numit în noiembrie la conducerea operatorului aerian naţional.

"O să avem atribuţii diferite, pe care le vom stabili în perioada următoare. Ne vom ajuta şi vom colabora", a explicat noul director executiv al Tarom.

Fost director general al Tarom, Nicolae Demetriade, a fost numit la începutul lunii mai în Consiliul de Administraţie al operatorului aerian, consiliu care cuprinde şapte membri.

Demetriade a absolvit Academia de Studii Economice în anul 1970 şi are peste 40 de ani de experienţă în industria de aviaţie şi de turism. El a ocupat diverse funcţii de conducere în cadrul Tarom în perioada 1981-2002, între anii 2001-2002 fiind şi director general al companiei. Demetriade a fondat şi a vândut fondului spaniol de investiţii GED cea mai mare agenţie de turism din România, Happy Tour.

Demetriade deţine agenţia de turism World Travel, care reprezintă în România şi Republica Moldova grupul de companii Royal Caribbean, Celebrity Cruises şi Azamara.

Tarom a înregistrat pierderi de 66 milioane de lei în primele patru luni, cu 30 milioane de lei mai puţin faţă de rezultatul negativ estimat în planul de management.

Compania a încheiat anul trecut cu o pierdere preliminară şi neauditată de 236 milioane lei. Planul de management, aprobat de Consiliul de Administraţie în luna martie, prevede pierderi de 143 milioane lei în acest an, de 18 milioane lei în 2014, urmând ca în 2015 şi 2016 compania să realizeze profit de 92 milioane lei, respectiv 173 milioane lei.

În baza planului de management, Tarom a iniţiat în martie un program de retragere voluntară a personalului, vizând reducerea personalului cu 10% până la finele anului.

Compania urmăreşte de asemenea o creştere a numărului de pasageri transportaţi cu 100.000 pe an, de la 2,3 milioane în acest an la 2,6 milioane în 2016, şi o majorare a gradului de încărcare a aeronavelor, de la 68% în acest an la 75% în 2016.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici