Noul model iPhone, la jumătate din preţul primei versiuni

Apple a prezentat noua versiune a telefonului mobil cu funcţii Internet şi multimedia iPhone, care permite transferul de date la viteze mari, preţul de vânzare fiind de 199 de dolari, jumătate din preţul primului model.

140 afișări
Imaginea articolului Noul model iPhone, la jumătate din preţul primei versiuni

Noul model iPhone, la jumătate din preţul primei versiuni (Imagine: Mediafax/AFP)

Acţiunile companiei americane, propulsate în ultimele luni de aşteptările ridicate în ceea ce priveşte noul model de iPhone, au scăzut cu 2,2% după prezentare, deoarece preşedintele Apple, Steve Jobs, a declarat că dispozitivul se va adresa pieţei de larg consum.

Noul iPhone schimbă sursele de venit ale celei de-a treia mari divizii a Apple, după Macintosh şi iPod, urmând ca producătorul să renunţe la încasarea unui procentaj din abonamentele atrase de operatorii telecom care comercializează telefonul. În schimb, furnizorii de servicii de telefonie mobilă vor subvenţiona preţul dispozitivului la vânzarea retail, pentru a-i reduce senmificativ preţul.

Modelul va începe să fie vândut pe 11 iulie în 22 de ţări, urmând ca reţeaua de distribuţie să se extindă la 70 de state până la sfârşitul anului.

Noul iPhone funcţionează pe reţele 3G de mare viteză şi dispune de 8GB de spaţiu de stocare, pentru versiunea de 199 de dolari, sau 16GB, pentru cea de 299 de dolari.

Primul model iPhone costa 399 de dolari, respectiv 499 de dolari, în funcţie de dotări.

Apple a vândut şase milioane e iPhone-uri până în prezent şi vizează un total de zece milioane de unităţi până la finele anului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici