Nuclearelectrica a oprit reactorul 2 al centralei de la Cernavodă, din cauza unor defecţiuni

Unitatea 2 a CNE Cernavodă a fost deconectată de la Sistemul Energetic Naţional, pentru remedierea unor defecţiuni apărute la un transformator, Nuclearelectrica estimând că durata opririi nu va depăşi trei zile.

182 afișări
Imaginea articolului Nuclearelectrica a oprit reactorul 2 al centralei de la Cernavodă, din cauza unor defecţiuni

Nuclearelectrica a oprit reactorul 2 al centralei de la Cernavodă, din cauza unor defecţiuni (Imagine: Cristi Cimpoes / Mediafax Foto)

Unitatea a fost deconectată începând de luni, orele 21:42, iar în timpul activităţii de oprire nu a fost afectată securitatea nucleară a reactorului, a personalului de exploatare, a populaţiei şi a mediului înconjurator, a anunţat compania.

"Au fost luate măsurile tehnice necesare pentru ca durata de execuţie a lucrărilor de remediere să fie cât mai scurtă, în condiţii de siguranţă, astfel încât estimăm că durata opririi nu va depăşi trei zile", arată un comunicat al Nuclearelectrica transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti.

Defecţiunile au apărut la unul dintre transformatoarele de alimentare servicii proprii, menţionează compania.

Centrala de la Cernavodă funcţionează cu două reactoare, care acoperă aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici