Numărul bogaţilor a crescut chiar şi pe timp de criză. Vezi care sunt ţările cu cei mai mulţi milionari

Numărul familiilor cu averi de peste un milion de dolari a crescut cu 12% la nivel mondial anul trecut, la aproximativ 12,5 milioane, ca urmare a evoluţiei solide a pieţelor financiare pentru al doilea an consecutiv, potrivit unui strudiu al firmei Boston Consulting Group, citat de Bloomberg.

711 afișări
Imaginea articolului Numărul bogaţilor a crescut chiar şi pe timp de criză. Vezi care sunt ţările cu cei mai mulţi milionari

Numărul bogaţilor a crescut chiar şi pe timp de criză. Vezi care sunt ţările cu cei mai mulţi milionari (Imagine: Shutterstock)

În Statele Unite se află cele mai multe familii cu averi de peste un milion de dolari, respectiv 5,2 milioane. Pe următoarele poziţii se situează Japonia (1,53 milioane) şi China (1,1 milioane). Singapore a înregistrat cea mai mare creştere, de 33% în 2010, faţă de un avans de circa 40% în anul precedent.

"Am avut în 2008-2010 o creştere similară cu cea din perioada 2005-2007", a spus Peter Damisch, partener la subsidiara firmei din Elveţia.

Studiul a analizat 62 de state reprezentând peste 98% din PIB global.

Totodată, valoarea activelor la nivel mondial aflate sub administrarea unor firme specializate a urcat cu 8% anul trecut, la 121.800 miliarde de dolari, şi a depăşit maximul precedent, de 111.800 miliarde de dolari, înregistrat în 2007.

Mai puţin de 1% din gospodăriile din întreaga lume au fost definite ca având o avere de peste un milion de dolari. Acestea trebuie să dispună de active pentru investiţii cu această valoare, excluzând imobiliare sau alte proprietăţi, precum arta.

Bogăţia la nivel mondial a devenit mai concentrată anul trecut, familiile cu averi de peste un milion de dolari controlând 39% din activele globale, faţă de 37% în urmă cu un an, se arată în studiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici