Numărul locuinţelor finalizate în trimestul I, în creştere faţă de anul trecut. Care sunt zonele cu cele mai multe locuinţe construite

Numărul locuinţelor finalizate în primul trimestru a crescut cu 588 unităţi faţă de primele trei luni de anul trecut, de la 7.682 la 8.270 locuinţe, evoluţie susţinută de regiunea Nord-Vest, cu 795 mai multe locuinţe finalizate şi Bucureşti, cu 588 de locuinţe.

281 afișări
Imaginea articolului Numărul locuinţelor finalizate în trimestul I, în creştere faţă de anul trecut. Care sunt zonele cu cele mai multe locuinţe construite

Numărul locuinţelor finalizate în trimestul I, în creştere faţă de anul trecut. Care sunt zonele cu cele mai multe locuinţe construite (Imagine: Shutterstock)

Regiunea Nord-Vest a urcat pe prima poziţie în ceea ce priveşte numărul locuinţelor finalizate, cu un total de 1.792 de unităţi, fiind urmată de Bucureşti, cu 1.498. Cea mai mare scădere a fost consemnată în regiunea Sud-Est, cu un minus de 499 uniăţi, la 725 locuinţe.

Pe medii de rezidenţă, în trimestrul I 2014, spre deosebire de trimestrul I 2013, cele mai multe locuinţe au fost construite în mediul urban (51,0 %).

Repartiţia pe fonduri de finanţare a locuinţelor terminate relevă faptul că, în trimestrul I 2014, faţă de trimestrul I 2013, majorarea numărului de locuinţelor se datorează exclusiv investiţiilor private, numărul locuinţelor construite din fonduri publice rămânând constant, la 49 de unităţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici