Numărul locuinţelor livrate într-un an în Bucureşti la o mie de locuitori, cel mai mic din ţară

Numărul locuinţelor livrate în Bucureşti într-un an, raportat la o mie de locuitori, este de 1,2-1,3 unităţi, fiind cel mai mic nivel din România, a declarat, marţi, într-un seminar, directorul de dezvoltare al Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL), Ioan Bejan.

3 afișări
Imaginea articolului Numărul locuinţelor livrate într-un an în Bucureşti la o mie de locuitori, cel mai mic din ţară

Numărul locuinţelor livrate într-un an în Bucureşti la o mie de locuitori, cel mai mic din ţară

"Spre exemplu în Cluj-Napoca, numărul de locuinţe noi livrate într-un an la o mie de locuitori este de trei unităţi, adică mai mult decât dublul celui din Bucureşti, unde se înregistrează cel mai scăzut nivel din ţară. La nivel global, România se află printre ultimele ţări din Uniunea Europeană în ceea ce priveşte acest indicator, cu 1,7 locuinţe noi livrate la mia de locuitori", a spus Bejan.

La nivelul Uniunii Europene se recepţionează anual în medie 4,8 locuinţe/1.000 de locuitori, iar în ţările vecine României trei locuinţe. Sunt însă ţări, precum Spania, unde se livrează anual 15 locuinţe noi/1.000 de locuitori, unde se înregistrează valori peste media europeană.

"Oferta de locuinţe din România este foarte departe de a atinge un prag minim de normalitate", a arătat reprezentantul RBL.

Şi din punct de vedere al suprafeţei locuibile, România se află pe ultimele poziţii în Europa, cu doar 20 de metri pătraţi pe cap de locuitor.

În prezent, România dispune de 380 de unităţi locative la mia de locuitori, faţă de media europeană de 470 de locuinţe la mia de locuitori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici