Numărul şomerilor din România a scăzut uşor. Care a fost rata şomajului în luna precedentă

Rata şomajului în luna februarie a fost estimată la 7,1 la sută, fiind în scădere cu 0,1 puncte procentuale faţă de luna anterioară şi la egalitate comparativ cu nivelul înregistrat în luna februarie 2011, informează, luni, Institutul Naţional de Statistică (INS).

230 afișări
Imaginea articolului Numărul şomerilor din România a scăzut uşor. Care a fost rata şomajului în luna precedentă

Numărul şomerilor din România a scăzut uşor. Care a fost rata şomajului în luna precedentă(Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit INS, numărul şomerilor cu vârste cuprinse între 15 şi 74 de ani, estimat pentru luna februarie, a fost de 706.000 persoane, în scădere faţă de luna precedentă (714.000), dar în uşoară creştere faţă de aceeaşi lună din anul precedent (700.000).

Pe sexe, rata şomajului pentru bărbaţi o depăşeşte cu 0,8 puncte procentuale pe cea a femeilor, valorile respective fiind 7,5 la sută în cazul persoanelor de sex masculin şi 6,7 la sută în cazul celor de sex feminin.

Pentru persoanele adulte (25-74 ani) rata şomajului a fost estimată la 5,5 la sută pentru luna februarie 2012, fiind mai mare în rândul bărbaţilor (5,9 la sută) faţă de 4,9 la sută în cazul femeilor.

INS precizează că numărul şomerilor în vârstă de 25-74 ani reprezintă 69,9 la sută din numărul total al şomerilor estimat pentru luna februarie 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici