O altă bancă suspendă o lună plata ratelor la toate creditele persoanelor fizice. Ce a cerut Guvernul sistemului bancar

CEC Bank va suspenda o lună plata ratelor la toate creditele persoanelor fizice, în timp ce Banca Transilvania a anunţat amânări doar la cardurile de credit. Măsurile anunţate vin în contextul crizei generate de epidemia de coronavirus. Cîţu a anunţat sâmbătă seara că poartă discuţii cu mediul bancar pentru ca cetăţenii care au rate la bănci să poată plăti cu întârziere.

13688 afișări
Imaginea articolului O altă bancă suspendă o lună plata ratelor la toate creditele persoanelor fizice. Ce a cerut Guvernul sistemului bancar

O altă bancă suspendă o lună plata ratelor la toate creditele persoanelor fizice. Ce a cerut Guvernul

CEC Bank va anunţa, la începutul săptămânii viitoare, suspendarea plăţii ratelor la toate creditele, timp de o lună, pentru toţi clienţii persoane fizice, potrivit unor surse citate de zf.ro.

Banca Transilvania şi-a notificat clienţii sâmbătă în privinţa extinderii perioadei de graţie pentru cardurile de credit, până în luna mai, în contextul epidemiei de coronavirus din România.

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat sâmbătă seara că poartă discuţii cu mediul bancar pentru ca cetăţenii care au rate la bănci să poată plăti cu întârziere, date fiind dificultăţile generate de criza epidemiei de coronavirus.

În ceea ce priveşte amânarea plăţii ratelor la anumite credite, o măsură folosită de alte ţări chiar şi în cazul persoanelor fizice, şi în acelaşi timp o solicitare a antreprenorilor şi companiilor, Cîţu a afirmat că nu ştie care vor fi detaliile acestei măsuri, dacă se va aplica doar persoanelor aflate în carantină şi căror companii. El a indicat că Banca Naţională conduce demersul de negociere cu băncile comerciale din ţară pe această măsură.

"Aceasta a fost cerinţa noastră către sistemul bancar, să găsească soluţii pentru amânarea cu două-trei luni a ratelor. Aici se va face bineînţeles în corelare cu regulementul Băncii Naţionale, dar sunt optimist că această soluţie va fi adoptată. Vom vedea detaliile. Eu sper să se aplice pentru cât mai multe persoane pentru că nu ştim exact cum va arăta situaţia în perioada următoare. Dar vom face un plan flexibil care o să poată să fie evaluat şi apoi să fie revăzut. Dar este bine că sistemul bancar răspunde pozitiv la ceea ce am cerut vineri", a spus sâmbătă ministrul de resort, fără să detalieze ce a cerut vineri sistemului bancar.
 

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici