O asociere de firme româneşti, câştigătoarea licitaţiei pentru modernizarea Gării de Nord

O asociere de firme româneşti a câştigat licitaţia pentru modernizarea Gării de Nord, anunţă CFR Infrastructură. Oferta depusă este în valoare de peste 400 de milioane de lei, fără TVA. Lucrările vor fi finalizate în următoarele 55 de luni, dintre care nouă sunt pentru proiectare.

1587 afișări
Imaginea articolului O asociere de firme româneşti, câştigătoarea licitaţiei pentru modernizarea Gării de Nord

O asociere de firme româneşti, câştigătoarea licitaţiei pentru modernizarea Gării de Nord

„A fost desemnată oferta câştigătoare la procedura de licitaţie publică pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de modernizare/consolidare/reabilitare a staţiei CF gara de Nord - Etapa I, un proiect finanţat din fonduri nerambursabile, prin Programul transporturi (PT). Oferta depusă de asocierea de firme româneşti SC GDO MOV Impex SRL - SC Omega Cert Sistem SRL, în valoare de 419.854.213,32 (fără TVA), a fost desemnată câştigătoare, contractul de achiziţie publică urmând a fi încheiat şi semnat de ambele părţi la finalul perioadei legale de contestaţii”, transmite CFR Infrastructură.

Durata aferentă proiectării şi execuţiei lucrărilor este de 55 de luni, dintre care nouă luni pentru proiectare şi 46 de luni pentru execuţie.

Etapa I a programului de modernizare include reabilitarea spaţiilor existente în cele trei corpuri ale clădirii, unde se desfăşoară activitatea feroviară, sunt asigurate servicii destinate publicului călător şi activităţi comerciale, respectiv Corp A (clădiri B-dul Dinicu Golescu), Corp B (central, coloane, casele de bilete clasa I) şi Corp C (casele de bilete clasa a II-a, Calea Griviţei).

Principalele lucrări de modernizare vizează modernizarea/consolidarea/reabilitarea clădirilor din staţia de călători Bucureşti Nord, reabilitarea construcţiilor monument cu valoare istorică, crearea unor spaţii verzi centrale, cu zonă de aşteptare pentru publicul aflat în tranzit, regenerarea zonei aferente staţiei de călători Gara de Nord pe principiile de smart city/creative city/green city, modernizarea spaţiilor destinate publicului călător, inclusiv faciliţăţi pentru persoanele cu dizabilităţi, asigurarea elementelor de siguranţă şi confort pentru călători - balustrade, rampe pentru persoane cu dizabilităţi, lifturi, sisteme de control acces, sisteme noi de ventilaţie/încălzire, modernizarea sistemului de iluminat şi a instalaţiilor electrice, sanitare, termice etc, precum şi modernizarea sistemului de informare a publicului călător şi a echipamentului de telecomunicaţii.

„Prin implementarea acestui important program, staţia de cale ferată Bucureşti Nord, inclusiv clădirile aferente acesteia, va fi modernizată în conformitate cu parametrii tehnici prevăzuţi de standardele şi legislaţia europeană în vigoare”, încheie CFR Infrastructură.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici