"O chestiune de viaţă şi de moarte". Samsung va investi 228 de miliarde de dolari pentru cea mai mare fabrică de cipuri din lume

  • Samsung Electronics a declarat miercuri că intenţionează să investească 300 de trilioane de woni coreeni (228 miliarde de dolari) într-un nou complex de semiconductori în Coreea de Sud.
  • Guvernul de la Seul spune că va fi cel mai mare din lume, ca parte a unui efort agresiv al ţării de a prelua un rol de lider în domeniul tehnologiilor critice.
6502 afișări
Imaginea articolului "O chestiune de viaţă şi de moarte". Samsung va investi 228 de miliarde de dolari pentru cea mai mare fabrică de cipuri din lume

Investiţia va avea loc pe parcursul anilor până în 2042, a declarat un purtător de cuvânt al Samsung pentru CNBC.

Guvernul sud-coreean caută să unească cele mai mari companii de tehnologie din ţară pentru a stimula dezvoltarea în domenii cheie. Guvernul a transmis miercuri că 550.000 de miliarde de woni vor fi investite de sectorul privat până în 2026 în domenii precum cipuri, display-uri, baterii şi vehicule electrice.

Dar marele accent este pus pe semiconductori, componente critice pentru toate dispozitivele, de la smartphone-uri la maşini, şi care au devenit din ce în ce mai mult un punct important geopolitic. Mişcarea Coreei de Sud este văzută ca o modalitate de a recupera decalajul faţă de investiţiile agresive în cipuri ale SUA.

"Preşedintele Yoon Suk-yeol a declarat că, deşi este important ca o industrie de înaltă tehnologie precum cea a semiconductoarelor să crească printr-un plan pe termen mediu sau lung, trebuie să avansăm rapid cu aceste planuri ca şi cum ar fi o chestiune de viaţă şi de moarte, având în vedere situaţia actuală a concurenţei globale", a declarat purtătorul de cuvânt al lui Yoon, Lee Do-woon, într-o conferinţă de presă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici