O companie de consultaţă plănuieşte să elimine aproximativ 2.000 de locuri de muncă

McKinsey & Co. intenţionează să elimine aproximativ 2.000 de locuri de muncă în una dintre cele mai mari runde de reduceri de personal din istoria gigantului de consultanţă, raportează Bloomberg.

856 afișări
Imaginea articolului O companie de consultaţă plănuieşte să elimine aproximativ 2.000 de locuri de muncă

O companie de consultaţă plănuieşte să elimine aproximativ 2.000 de locuri de muncă

În cadrul unui plan denumit Project Magnolia, echipa de conducere va depune eforturi să ajute la păstrarea fondului de compensaţii pentru partenerii săi, potrivit surselor. Firma, care a înregistrat o creştere rapidă a numărului de angajaţi în ultimul deceniu, caută să restructureze modul în care îşi organizează echipele de asistenţă pentru a centraliza unele dintre roluri.

Planul este aşteptat să fie finalizat în următoarele săptămâni, iar numărul final de roluri care vor fi eliminate din cei 45.000 de angajaţi ar putea fi încă modificat, a declarat una dintre persoane. Numărul de angajaţi a crescut semnificativ, de la 28.000 în urmă cu doar cinci ani şi 17.000 în 2012.

Firma a înregistrat un venit record de 15 miliarde de dolari în 2021 şi a depăşind cu succes această cifră în 2022, potrivit declaraţiilor.

Companiile din toate domeniile, de la finanţe la tehnologie şi până la comerţul cu amănuntul, reduc personalul pe fondul încetinirii cererii şi al previziunilor privind o recesiune iminentă. Giganţii din domeniul tehnologiei, inclusiv Amazon.com Inc. şi Microsoft Corp. au anunţat planuri de reduceri drastice, iar Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley şi alte bănci de top au eliminat mii de posturi.

Măsura luată de McKinsey vine la doi ani după ce Bob Sternfels a preluat funcţia de managing partner global, în urma unui vot al celor aproximativ 650 de parteneri seniori pentru a-l demite pe predecesorul său, Kevin Sneader. Schimbarea conducerii a fost punctul culminant al unei perioade tumultoase pentru firmă, care a fost criticată pentru rolul său în consilierea producătorilor analgezicului OxyContin, confruntându-se cu o examinare amănunţită a altor legături de afaceri.

Consultanţii McKinsey au contribuit la popularizarea sintagmei „Război pentru talente" la sfârşitul anilor 1990, un slogan care a revenit în vogă în ultimii ani, deoarece boom-ul post-pandemic a dus la o perioadă frenetică de angajări şi de extindere a numărului de lucrători în toate industriile. Acum, când această creştere începe să se diminueze, companiile care se luptă pentru a-şi păstra profiturile recurg la reduceri de personal la o scară nemaiîntâlnită de mai bine de un deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici