O companie germană va înfiinţa bancomate care să elibereze aur

O companie germană vrea să amplaseze în Germania, Austria şi Elveţia, 500 de aparate, similare bancomatelor, care să elibereze aur, în greutate de până la zece grame, în loc de bani, după ce apetitul investorilor pentru metale preţioase a crescut ca urmare a crizei financiare.

545 afișări
Imaginea articolului O companie germană va înfiinţa bancomate care să elibereze aur

O companie germană va înfiinţa bancomate care să elibereze aur

Investitorii ar trebui să-şi plaseze până la 15% din lichidităţi în aur, potrivit directorului general al TG-Gold-Super-Markt.de, Thomas Geissler.

"Aurul este un activ care ar trebui deţinut de toată lumea, în proporţie de 5-15% din activele lichide", a spus el.

Un lingou de aur cu greutate de un gram ar urma să coste 31 de euro în reţeaua de ATM-uri a companiei, cu 30% mai mult comparativ cu preţul de tranzacţionare de pe piaţa internaţională, şi va fi însoţit de un certificat de autenticitate.

Clienţii vor putea achiziţiona şi ligouri cu greutatea de cinci sau zece grame.

Cererea de aur a crescut în ultima perioadă la nivel mondial, întrucât criza financiară a amplificat temerile privind riscurile investiţiilor tradiţionale, respectiv în acţiuni, obligaţiuni sau fonduri mutuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici