O daneză cu legături în Rusia, acuzată de spălarea a 4,5 miliarde de dolari

O femeie din Danemarca a fost inculpată de poliţia locală într-un caz de spălare de bani care implică peste 30 de miliarde de coroane daneze (4,55 miliarde de dolari) care au fost trecut prin sucursala estoniană a Danske Bank, a anunţat miercuri procurorul general danez, conform Reuters.

693 afișări
Imaginea articolului O daneză cu legături în Rusia, acuzată de spălarea a 4,5 miliarde de dolari

O daneză cu legături în Rusia, acuzată de spălarea a 4,5 miliarde de dolari

Femeia, în vârstă de 49 de ani, care are legături cu Rusia, se află în prezent în interogatoriu preliminar la tribunalul oraşului Copenhaga, unde se va decide dacă va fi arestată preventiv, a declarat procurorul pentru Reuters.

Femeia a fost extrădată în Danemarca din Marea Britanie, unde a fost ţinută în custodie, a precizat procurorul.

Cazul, în care au mai fost inculpate alte două persoane, a intrat în atenţia autorităţilor în timpul unei anchete privind unul dintre cele mai mari scandaluri de spălare de bani din lume la Danske Bank, cel mai mare creditor din Danemarca.

Danske este investigată de autorităţile din mai multe ţări după ce peste 200 de miliarde de euro în tranzacţii suspecte au trecut prin sucursala sa din Estonia între 2007 şi 2015.

O femeie în vârstă de 47 de ani a fost, de asemenea, arestată preventiv în luna mai în acelaşi caz.

Cei trei suspecţi sunt acuzaţi de spălare de bani prin intermediul mai multor societăţi în comandită simplă, toate acestea având conturi bancare în sucursala estoniană a Danske, acum închisă, între martie 2008 şi martie 2016.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici