O firmă elveţiană şi două româneşti vor construi unităţi de producţie în Parcul Industrial Timişoara

Producătorul elveţian de benzi transportoare Frei Fordertechnik, tipografia cu capital românesc West Tipo şi firma Ena Group, din domeniul prelucrării şi fasonării sticlei plate, au preluat ultimele suprafeţe disponibile, totalizând două hectare, din Parcul Industrial şi Tehnologic Timişoara.

2 afișări

"O altă companie, care a ales România ca una dintre posibilele ţări în care să investească, pe lângă Ungaria sau Polonia, respectiv producătorul austriac de subansamble auto HTP High Tech Plastics, a renunţat la achiziţia unei parcele 6.000 de metri pătraţi la Timişoara, deşi anunţase la începutul anului că va participa la licitaţia din aprilie pentru concesionarea suprafeţelor de teren", a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, directorul general al parcului industrial, Nicoleta Tisu.

Frei Fordertechnik, producător de benzi transportoare pentru construcţii, transportoare verticale, utilaje de dozare a materialelor de construcţii, separatoare de materiale şi detectoare de metale, a concesionat un teren de 8.420 de metri pătraţi, unde va construi în următorii doi ani o fabrică, investiţia iniţială fiind de până la două milioane de euro.

"Frei Fordertechnik are un plan de dezvoltare a afacerii care se întinde până în anul 2038. Au semnat contractul de concesiune în urmă cu o lună, iar acum sunt în faza obţinerii certificatului de urbanism pentru construcţia unei fabrici de benzi transportoare pentru piaţa internă şi pentru export", a spus Tisu.

West Tipo International, care face parte din grupul românesc Agenda, va investi iniţial două milioane de euro într-o tipografie, compania concesionând pentru acest proiect o suprafaţă de 6.600 de metri pătraţi.

Ena Group, cu activităţi în industria prelucrării şi fasonării sticlei plate, a concesionat 3.000 de metri pătraţi, unde va investi iniţial peste 500.000 de euro într-o unitate de producţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici