O mare bancă face reduceri masive de personal: Aproximativ 1.600 de angajaţi vor fi concediaţi

Société Générale intenţionează să reducă 1.600 de locuri de muncă, în special din segmentul corporativ şi al investiţiilor bancare, în încercarea de a-şi spori profiturile, după performanţa slabă înregistrată anul trecut, a declarat marţi banca franceză, citată de Reuters.

9284 afișări
Imaginea articolului O mare bancă face reduceri masive de personal: Aproximativ 1.600 de angajaţi vor fi concediaţi

O mare bancă face reduceri masive de personal: Aproximativ 1.600 de angajaţi vor fi concediaţi

Această mişcare face parte dintr-un plan al companiei, anunţat în februarie, care presupune reducerea costurilor cu 500 de milioane de euro, după o cădere puternică a pieţei, care a determinat reducerea veniturilor şi a profitabilităţii, relatează Reuters.

„De la începutul lunii februarie, am realizat o revizuire a tuturor activităţilor din sectorul bancar corporativ şi de investiţii. Scopul nostru este restabilirea rentabilităţii”, a declarat Severin Cabannes, vicepreşedinte al SocGen şi director al sectorului de investiţii şi al celui corporativ.

Banca, care are 18.000 de angajaţi în 30 de ţări în sectoarele menţionate, a declarat că va reduce 750 de locuri de muncă în Franţa, unde toate concedierile vor fi facultative. Oamenii vor primi un stimulent financiar sau alt loc de muncă în cadrul băncii.

Aproximativ 50 de traderi îşi vor pierde locul de muncă în Franţa, a afirmat un reprezentant al sindicatului. „Ocupanţii posturilor respective sunt greu de deplasat în cadrul băncii, deoarece în orice alt loc de muncă ar presupune pierderea bonusurilor, care reprezintă o parte semnificativă a venitului lor”, a spus acesta.

SocGen va închide, de asemenea, unele afaceri şi va reduce drastic altele, concentrându-se asupra afacerilor în care concurează cu succes pe scena mondială, cum ar fi derivatele de capital şi private banking şi va încerca să îmbunătăţească performanţa unităţii de management al activelor Lyxor. SocGen va înceta, de asemenea, să deservească clienţi care nu sunt suficient de profitabili.

Deşi acţiunile altor bănci importante din Europa şi-au revenit în acest an, cele ale SocGen au scăzut cu mai mult de trei procente până în prezent, în 2019, ducând la apariţia unor îngrijorări legate de solvabilitate şi rentabilitate. Acţiunile au pierdut peste 39% în ultimele 12 luni.

Sub presiunea investitorilor, directorul executiv Frederic Oudea a declarat că SocGen va vinde mai multe active decât planificase iniţial pentru a-şi creşte ratele de solvabilitate. Banca se aşteaptă să elibereze până la 10 miliarde de euro în capital, în cadrul reorganizării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici