O nouă lovitură pentru Google: Yahoo recrutează numărul 2 în companie de la cel mai mare rival

Actualul director de publicitate al Google, Henrique de Castro, va prelua funcţia de director operaţional la rivalul Yahoo până la 22 ianuarie, a anunţat compania americană Yahoo, citată de MarketWatch.

8273 afișări
Imaginea articolului O nouă lovitură pentru Google: Yahoo recrutează numărul 2 în companie de la cel mai mare rival

O nouă lovitură pentru Google: Yahoo recrutează numărul 2 în companie de la cel mai mare rival (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Marissa Mayer, anterior vicepreşedinte tot la Google, a devenit în iulie director general (CEO) la Yahoo.

De Castro se va alătura Yahoo până la 22 ianuarie sau imediat ce îşi încheie obligaţiile faţă de Google. Noul număr 2 în companie va răspunde direct în faţa directorului general, Marissa Mayer, cu care a mai lucrat la Google.

"Experienţa în publicitate online şi succesul în structurarea şi dimensionarea organizaţiilor globale îl fac alegerea potrivită pentru Yahoo, în contextul propulsării afacerii în următoarea fază de creştere", a spus Mayer.

De Castro a deţinut cel mai recent postul de vicepreşedinte la Google Partner Business Solutions, unde a fost responsabil de platforme de publicitate şi servicii pentru parteneri, precum cei de pe segmentul de retail.

Pachetul financiar pentru directorul adus de la Google va costa scump Yahoo, scrie MarketWatch. Pachetul, în mare parte format din acţiuni care se acordă în funcţie de performanţe, are o valoare de circa 57 milioane de dolari pentru următorii patru ani. De asemenea, de Castro poate câştiga anul următor o primă care se ridică la 90% din salariul de bază, de 600.000 de dolari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici