O ţară vecină României, afectată economic de războiul din Ucraina

Războiul din Ucraina probabil va afecta creşterea economică a Bulgariei, va amplifica inflaţia şi va genera riscuri asupra creditării, avertizează Fondul Monetar Internaţional (FMI), potrivit agenţiei Reuters.

6002 afișări
Imaginea articolului O ţară vecină României, afectată economic de războiul din Ucraina

O ţară vecină României, afectată economic de războiul din Ucraina

Experţii FMI, care tocmai au finalizat o vizită de evaluare la Sofia, au revizuit în scădere creşterea economică a Bulgariei, la 3,0% (faţă de 4,4%), în timp ce inflaţia probabil va ajunge la două cifre în cursul acestui an.

Sectorul bancar bulgar rămâne bine capitalizat şi are lichidităţi, dar FMI îndeamnă Banca centrală de la Sofia să monitorizeze atent potenţialele riscuri asupra creditării, în contextul războiului din Ucraina.

"Efectele economice ale războiului se vor materializa în principal prin preţuri mai mari la mărfuri, prin scăderea cererii la nivel comercial şi prin incertitudine în materie de investiţii, în timp ce refugiaţii trebuie să beneficieze de asistenţă. Dependenţa energetică puternică de Rusia constituie o vulnerabilitate semnificativă", atrag atenţia experţii Fondului Monetar Internaţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fmi,
bulgaria,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici