Obama limitează încasările directorilor companiilor susţinute de stat

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a început miercuri o campanie de limitare a compensaţiilor financiare primite de conducerile corporaţiilor, plafonând încasările directorilor executivi ai companiilor care vor beneficia de fonduri publice la 500.000 de dolari pe an.

8 afișări
Imaginea articolului Obama limitează încasările directorilor companiilor susţinute de stat

Obama limitează încasările directorilor companiilor susţinute de stat (Imagine: Mediafax Foto)

Obama a criticat dur, în repetate rânduri, directorii băncilor de pe Wall Street pentru că au acceptat bonusuri de miliarde de dolari într-o perioadă în care sistemul financiar este aproape de colaps, şi a promis de mai multe ori că reforma sistemului de compensaţii financiare în sectorul privat va face parte dintr-un pachet de reglementări stricte pentru industria financiară.

Plafonarea plăţilor la 500.000 de dolari pe an reprezintă prima etapă a unui program amplu de restructurare a practicilor de compensare financiară, care se va bucura de susţinerea populaţiei şi va distrage atenţia publicului de la problemele politice cu care se confruntă noua administraţie, după demisia de marţi a fostului senator Tom Daschle din funcţia de şef al reformei în sistemul de sănătate publică, unde a fost numit la finele săptămânii trecute de Obama.

Un reprezentant al administraţiei prezidenţiale a declarat că noile reglementări vor obliga companiile care urmează să fie incluse în programe guvernamentale de sprijin financiar şi economic să se conformeze plafonării plăţilor către directori.

Companiile care au primit deja fonduri publice vor trebui să accepte supraveghere mai strictă şi să demonstreze că au urmat îndrumările şi restricţiile deja existente cu privire la încasările conducerilor executive.

Citeşte şi:

Obama recunoaşte că a greşit în cazul numirii secretarului Sănătăţii (Video)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici