Obama va cere îngheţarea cheltuielilor publice pentru trei ani în SUA

Preşedintele SUA, Barack Obama, presat de mai mulţi oficiali îngrijoraţi de dezechilibrele bugetare, va recomanda, în proiectul de buget pentru 2011, îngheţarea cheltuielilor publice în următorii trei ani la nivelul din 2010, potrivit unor surse de la Washington.

18 afișări
Imaginea articolului Obama va cere îngheţarea cheltuielilor publice pentru trei ani în SUA

Obama va cere îngheţarea cheltuielilor publice pentru trei ani în SUA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Măsura va genera economii de 250 miliarde de dolari până în 2020, au declarat aceleaşi surse.

Obama va prezenta propunerile privind reducerea cheltuielilor publice în cadrul discursului anual State of the Union, care va fi susţinut miercuri în Congres, iar proiectul va fi prezentat în detaliu pe 1 februarie, odată cu proiectul de buget pe 2011.

Administraţia Obama încearcă să răspundă la apelurile tot mai dese venite din partea Congresului şi opiniei publice pentru reducerea deficitului bugetar uriaş al Statelor Unite.

Preşedintele SUA a cerut formarea unei comisii în Congres, la care să participe membri ai ambelor partide dominante, cu rolul de a căuta soluţii pentru scădere golului de finanţare al bugetului de stat şi de a le promova în legislativ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici