Obiectul de activitate al Fondului de Garantare a Creditelor a fost extins pentru "Prima Casă"

Obiectul de activitate al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM a fost extins de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, astfel încât să poată garanta inclusiv creditele ipotecare ale băncilor, pentru programul "Prima Casă", a anunţat premierul Emil Boc.

32 afișări
Imaginea articolului Obiectul de activitate al Fondului de Garantare a Creditelor a fost extins pentru "Prima Casă"

Obiectul de activitate al Fondului de Garantare a Creditelor a fost extins pentru "Prima Casă" (Imagine: Mediafax Foto)

"Am extins obiectul de activitate al Fondului Naţional de Garantare a Creditelor dând posibilitatea acestuia să garanteze şi creditele care vor fi acordate în cadrul programului Prima Casă, destinat acelora care nu au o locuinţă în proprietate. Mâine (joi-n.r.), vom avea discuţii cu băncile care vor dori să facă parte din acest program şi vom porni de la două condiţii minimale: avans 5% din credit şi dobândă mică", a spus Boc.

El a precizat că reprezentanţii Ministerului Finanţelor se vor întâlni, joi, cu cei ai băncilor, pentru a stabili detaliile programului.

Guvernul a anunţat, în urmă cu o săptămână, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat în limită maximă de 60.000 euro.

Garanţia va fi acordată persoanelor care achiziţionează pentru prima dată o locuinţă şi care nu au beneficiat anterior de un credit ipotecar.

Nepenalizarea rambursării anticipate a creditului, procedurile de evaluare ale imobilului, un avans de maximum 5% din împrumut şi perceperea de dobânzi cât mai scăzute sunt criteriile anunţate de premierul Emil Boc pentru selecţia băncilor care doresc să fie incluse în programul guvernamental de garantare a creditelor pentru cumpărarea primei locuinţe.

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM va contracta un împrumut în valoare de 100 milioane euro, cu garanţia statului pentru 80% din sumă, iar obiectul de activitate al Fondului va fi extins astfel încât să poată garanta inclusiv creditele ipotecare ale băncilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici