OECD: Creşterea economică pe plan mondial riscă să fie afectată semnificativ de epidemia Covid-19

Creşterea economică pe plan global ar putea fi afectată semnificativ din cauza epidemiei virusului Covid-19, avertizează Organizaţia pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (OECD).

404 afișări
Imaginea articolului OECD: Creşterea economică pe plan mondial riscă să fie afectată semnificativ de epidemia Covid-19

OECD: Creşterea economică pe plan mondial riscă să fie afectată semnificativ de epidemia Covid-19

Experţii OECD au revizuit în scădere creşterea economică la nivel mondial în 2020, fiind estimată acum la 2,4%, comparativ cu estimările de 2,9% din noiembrie 2019. Dar, în cazul unei epidemii "mai intense", creşterea economică ar putea scădea la 1,5%.

"Mesajul principal al acestui scenariu de scădere este că multe ţări vor ajunge la recesiune, de aceea îndemnăm să fie implementate cât mai rapid măsuri în zonele afectate", a declarat Laurence Boone, economist-şef al OECD, citat de BBC.

Conform estimărilor, creşterea economică pe plan mondial ar putea reveni la 3,3% în anul 2021 în cazul în care epidemia de coronavirus izbucnită în China şi alte boli vor fi ţinute sub control.

Săptămâna trecută, principalele burse internaţionale au avut cele mai slabe performanţe de după criza financiară din 2008, înregistrând scăderi de 1.500 de miliarde de dolari.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici