Oferta de vânzare a 15% din acţiunile Transelectrica va fi lansată în primăvara lui 2012

Oferta secundară prin care statul vrea să vândă 15% din acţiunile Transelectrica (TEL) ar urma să fie derulată în primăvara anului viitor, potrivit estimărilor consorţiului care va intermedia operaţiunea.

258 afișări
Imaginea articolului Oferta de vânzare a 15% din acţiunile Transelectrica va fi lansată în primăvara lui 2012

Oferta de vânzare a 15% din acţiunile Transelectrica va fi lansată în primăvara lui 2012 (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax foto)

Contractul pentru intermedierea ofertei a fos semnat, luni, de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri şi consorţiul format din Banca Comercială Română (BCR), Intercapital Invest şi Swiss Capital.

Contractul a fost semnat la o lună după ce consorţiul a fost declarat câştigătorul licitaţiei de atribuire, fiind singurul ofertant.

"Odată cu semnarea contractului, consorţiul începe pregătirea ofertei Transelectrica. BCR împreună cu partenerii Intercapital Invest şi Swiss Capital vor lucra pentru succesul acestei oferte şi al programului Guvernului României de privatizări prin intermediul pieţei de capital. Transelectrica este o companie puternică şi cu perspective de dezvoltare şi suntem încrezători că această ofertă de acţiuni va atrage interesul unei game largi de investitori", a declarat, într-un comunicat al consorţiului Dan Weiler, director executiv în departamentul Corporate Finance & Investment Banking din cadrul BCR.

Guvernul s-a angajat faţă de FMI să vândă pachete minoritare de acţiuni de la mai multe companii, printre care Transelectrica şi Transgaz.

Acţiunile Transelectrica au închis sesiunea de vineri la un preţ în stagnare, de 18 lei pe unitate. La această cotaţie, pachetul de 15% din acţiunile companiei este evaluat la 197,9 milioane lei (45,5 milioane de euro), iar capitalizarea totală este de 1,319 miliarde lei (303,7 milioane euro).

Titlurile Transelectrica erau tranzacţionate în a doua parte a şedinţei bursiere de luni la preţul de 17,7 lei, în scădere cu 1,67%. Compania are o capitalizare de 1,297 miliarde de lei (298,6 milioane euro).

Ministerul Economiei deţine 73,68% din titlurile Transelectrica, iar Fondul Proprietatea are o participaţie de 13,49%. Un pachet de 12,81% din acţiunile companiei este deţinut de mai mulţi acţionari.

Un pachet de 10% din capitalul companiei a fost listat la BVB în 2006, iar în 2007 participaţia a crescut la 12,8% în urma acordării despăgubirilor acordate proprietarilor deposedaţi de imobile în perioada comunistă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici