Oficial Ford: CE va aviza, în câteva săptămâni, preluarea Automobile Craiova

Comisia Europeană (CE) va da aviz favorabil, în următoarele câteva săptămâni, preluării Automobile Craiova de către Ford, a declarat, miercuri, Ingvar Sviggum, vicepreşedintele Ford însărcinat cu vânzările pe zona Europa.

2 afișări
Imaginea articolului Oficial Ford: CE va aviza, în câteva săptămâni, preluarea Automobile Craiova

Oficial Ford: CE va aviza, în câteva săptămâni, preluarea Automobile Craiova

Autorităţile de la Bruxelles au iniţiat o investigaţie, pe baza informaţiilor din presă, prin care verifică dacă anularea datoriilor şi impunerea unor condiţii la privatizarea Automobile Craiova reprezintă ajutor de stat. Decizia de deschidere a investigaţiei a fost transmisă autorităţilor române la 10 octombrie.

"Sunt sigur că problema va fi rezolvată în următoarele câteva săptămâni", a spus Sviggum, la Salonul Auto de la Bologna.

Purtătorul de cuvânt al Ford of Europe, Tom Malcolm, a declarat, în această săptămână, că investigaţia CE ar putea obliga Ford să amâne producţia unui nou model de automobil mic în România.

"Depinde de cât va dura investigaţia. Atenţia noastră este îndreptată spre Bruxelles, întrucât asistăm guvernul român pentru a da un răspuns complet la întrebările Comisiei", a spus Malcom.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Gheorghe Oprescu, a declarat, la sfârşitul lunii noiembrie, că UE ar putea formula în perioada imediat următoare o opinie în cazul investigaţiei referitoare la privatizarea Automobile Craiova.

Directorul general al Ford of Europe, John Fleming, a afirmat, în urmă cu trei luni, că grupul intenţionează să înceapă producţia unui nou automobil în România până la sfârşitul anului 2008.

Finalizarea acordului privind preluarea Automobile Craiova de către Ford ar fi urmat să aibă loc la 30 ianuarie 2008.

"Investigaţia va întârzia preluarea oficială", a mai spus Malcolm.

Ford a fost singurul ofertant pentru Automobile Craiova, după ce General Motors a decis în ultimul moment să nu depună o ofertă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici