Oficial: UE nu vrea să se decupleze de China, dar trebuie să se protejeze / Importăm la cifre record din China - deficitul comercial este de 400 de miliarde de euro

Uniunea Europeană nu are nicio intenţie de a se decupla de China, dar trebuie să se protejeze atunci când se abuzează de deschiderea sa, a declarat vicepreşedintele executiv al blocului, Valdis Dombrovskis, în timp ce ambele părţi încearcă să calmeze tensiunile crescânde legate de geopolitică şi comerţ.

804 afișări
Imaginea articolului Oficial: UE nu vrea să se decupleze de China, dar trebuie să se protejeze / Importăm la cifre record din China - deficitul comercial este de 400 de miliarde de euro

Oficial: UE nu vrea să se decupleze de China, dar trebuie să se protejeze / Importăm la cifre record din China - deficitul comercial este de 400 de miliarde de euro

Relaţiile au devenit tensionate din cauza legăturilor dintre Beijing şi Moscova, după ce forţele ruseşti au pătruns în Ucraina.

Blocul comunitar a înregistrat anul trecut un comerţ bilateral record cu China, dar acesta este "foarte dezechilibrat", a declarat Dombrovskis sâmbătă, într-un discurs susţinut la conferinţa anuală Bund Summit din Shanghai, citând un deficit comercial de aproape 400 de miliarde de euro.

Dombrovskis, care este şi comisarul pentru comerţ al blocului comunitar, se află într-o vizită de patru zile în China, în căutarea unor legături economice mai echilibrate cu UE, relatează Reuters.

UE pune deficitul său comercial de 400 de miliarde de euro parţial pe seama restricţiilor impuse de China companiilor europene.

O "mie" de bariere în calea accesului pe piaţă au propulsat deficitul comercial la "cel mai ridicat din istoria omenirii", a deplâns joi ambasadorul UE în China, Jorge Toledo, în cadrul unui forum la Beijing.

Dialogul economic şi comercial de luni dintre Dombrovskis şi vicepremierul chinez He Lifeng, a zecea discuţie de acest fel din 2008 încoace, va fi un "test decisiv" pentru cele două părţi, a relatat publicaţia chineză Global Times.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici