Oktoberfest: Preţuri mai mari pentru bere, însă consumul va stabili un nou record

Preţul berii de la Oktoberfest va creşte în acest an cu 3,9%, la 9,32 euro în medie pentru halba de un litru, însă cantitatea consumată va depăşi recordul de anul trecut, de 7,5 milioane de litri de bere.

496 afișări
Imaginea articolului Oktoberfest: Preţuri mai mari pentru bere, însă consumul va stabili un nou record

Oktoberfest: Preţuri mai mari pentru bere, însă consumul va stabili un nou record (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cea de-a 179-a ediţie a Oktoberfest va începe sâmbătă în Munchen. Anul trecut, sărbătoarea de 16 zile a atras 6,9 milioane de vizitatori, aproape de recordul de 7,1 milioane stabilit în 1985, la aniversarea a 175 de ani de la prima ediţie. Conform estimărilor efectuate de UniCredit consumul de bere va întrece recordul înregistrat anul trecut.

Consumul de anul trecut a ajuns la 7,5 milioane litri de bere, un nou maxim istoric, iar perspectivele vânzărilor din acest an sunt "strălucitoare", notează UniCredit într-o analiză despre tradiţia bavareză care datează din anul 1810.

În pofida popularităţii Oktoberfest, cel mai mare festival la nivel global, marea majoritate a participanţilor sunt germani. Turiştii străini reprezintă numai 20% din numărul total de vizitatori, o veste bună pentru berării deoarece economia germană s-a ţinut bine pe picioare în faţa crizei datoriilor de stat din zona euro, cu o piaţă solidă a muncii şi creşteri salariale în acest an.

Preţurile berii la Oktoberfest vor creşte în acest an, la fel ca în ultimii doi, iar litrul de bere va ajunge, în medie, la 9,32 euro, cu 3,9% mai mult decât anul trecut, avans determinat atât de perspectiva unei cereri solide, cât şi de aprecierea cotaţiilor internaţionale ale cerealelor şi altor mărfuri alimentare.

Costurile tot mai ridicate cu securitatea şi concurenţa scăzută favorizează de asemenea preţurile mai mari, notează UniCredit.

Spre comparaţie, berea îmbuteliată s-a scumpit în luna august în Germania cu numai 0,8%, iar preţul mediu al berii pe piaţa germană a crescut în medie cu 1,4% pe an în ultimii 20 de ani, mai puţin de jumătate din rata de scumpire de la Oktoberfest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici