Olguţa Vasilescu încearcă să îl facă pe Iohannis să se grăbească cu o decizie la Transporturi: Din câte ştiu, sindicatele CFR se pregătesc de grevă/ Ce regretă fostul ministru al Muncii

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a anunţat, marţi seară, că, din informaţiile pe care le are, sindicatele din CFR se pregătesc de grevă, precizând că situaţia la ministerul Transporturilor este una foarte dificilă.

1955 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu încearcă să îl facă pe Iohannis să se grăbească cu o decizie la Transporturi: Din câte ştiu, sindicatele CFR se pregătesc de grevă/ Ce regretă fostul ministru al Muncii

Olguţa Vasilescu: Din câte ştiu, sindicatele CFR se pregătesc de grevă. Situaţia e foarte dificilă

„La Ministerul Transporturilor, situaţia este foarte dificilă pentru că, din câte ştiu, sindicatele CFR se pregătesc de grevă, cei de la metrou au sesizat şi comisiile de la Uniunea Europeană, la fel, se pregătesc de grevă, Asociaţia Transportatorilor a atras atenţia că nu avem ministru la Transporturi şi în zilele acestea la Bruxelles se discută nişte directive foarte importante pe Transporturi, unde ar fi trebuit să fie un ministru care să discute toate aceste lucruri, să reprezinte România”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Olguţa Vasilescu,despre o lege pentru preşedinte: La prima nominalizare ai 10 zile, a doua oară ai 3

Fostul ministru al Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, şi-a exprimat regretul, marţi seară, că nu a fost adoptată o lege sau o ordonanţă de urgenţă care să stabilească termeni rezonabili de timp pentru preşedinte în ceea ce priveşte numirile şi revocările de miniştri.

"El (preşedintele Klaus Iohanis -n.r.) este legat acum de mâini şi de picioare, va trebui să facă aceste numiri. În decizia Curţii, se pune într-un termen rezonabil sau într-un termen care este decis de legiuitor", a declarat Lia Olguţa Vasilescu, la Antena 3.

Fostul ministru al Muncii a precizat că Parlamentukl ar fi trebuit să adopte un act normativ care să impună preşedintelui anumiţi termeni de timp în care să răspundă numirilor sau revocărilor de miniştri.

"Din păcate, deşi Parlamentul României a trecut prin experienţe cu Traian Băsescu, care nu a fost un preşedinte deloc confortabil cu votul popular în sensul că atunci când se decidea o anumită majoritate, Traian Băsescu numea tot pe cine avea chef. Din păcate, nu am emis până acum o lege sau o ordonanţă de urgenţă în care să spunem: "ok, la prima nominalizare ai termen de 10 zile să iei o decizie, dar a doua oară, când nici Curtea nu te mai lasă să faci numirile respective, nu poţi ai mai mult de trei zile", cu atât mai mult cu cât este decizia totală a premierului. Este în mâinile primului-ministru să facă această nominalizare", a mai spus Olguţa Vasilescu.

Preşedintele Klaus Iohannis a respins-o pe Lia Olguţa Vasilescu pentru portofoliul de la Transporturi, ea fiind propusă de PSD pentru ministerul Dezvoltării. Şeful statului este aşteptat să ia o decizie privind portofoliile de la Dezvoltare şi Transporturi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici