OMSA avertizează că sunt necesare mai multe teste pentru vaccinurile împotriva pestei porcine

Organizaţia Mondială pentru Sănătatea Animalelor avertizează că sunt necesare mai multe teste pentru vaccinurile împotriva pestei porcine africane, ca urmare a intenţiei Vietnamului de a exporta doze în următoarele luni pentru a combate boala, scrie, marţi, Reuters.

114 afișări
Imaginea articolului OMSA avertizează că sunt necesare mai multe teste pentru vaccinurile împotriva pestei porcine

OMSA avertizează că sunt necesare mai multe teste pentru vaccinurile împotriva pestei porcine

OMSA spune că AVAC Vietnam JSC, producătorul unuia dintre cele două vaccinuri, nu a împărtăşit suficiente date cu cercetătorii şi organismele internaţionale.

Gregorio Torres, şeful departamentului ştiinţific al OMSA, a îndemnat ţările interesate să folosească vaccinurile AVAC să efectueze propriile teste înainte de a le aproba.

În premieră mondială, Vietnamul a autorizat în iulie două vaccinuri cu virus viu atenuat împotriva bolii, care nu este mortală pentru oameni, dar este extrem de infecţioasă în rândul porcilor şi a provocat perturbări repetate pe piaţa mondială a cărnii de porc, despre care furnizorul de date Research and Markets a afirmat că valora aproximativ 250 de miliarde de dolari în 2022.

În octombrie, în timp ce AVAC era pe cale să anunţe acordurile cu importatorii vaccinului său în Filipine, Indonezia, Malaezia, India şi Myanmar, OMSA a avertizat asupra riscurilor „generate de utilizarea de vaccinuri sub standarde”.

AVAC spune că vaccinul său nu este periculos şi că utilizarea pe scară largă va demonstra acest lucru.

„Am dovedit că produsul nostru este sigur şi eficient şi avem nevoie de ceva timp pentru a dovedi acest lucru tuturor, inclusiv celor care se arată îngrijoraţi”, a declarat pentru Reuters Nguyen Van Diep, directorul de operaţiuni al AVAC.

Oamenii de ştiinţă de la Departamentul american al Agriculturii (USDA) au descoperit vaccinul AVAC, care a fost apoi dezvoltat în Vietnam, deoarece virusul nu este prezent în Statele Unite.

Agenţia nu a avut acces la datele testelor din Vietnam, a declarat un purtător de cuvânt al USDA.

Ţările sunt dornice de vaccinuri împotriva pestei porcine africane (PPA), care este incurabilă şi are o rată mare de mortalitate, ceea ce duce la pierderi mari pentru fermele care sunt infectate.

China a dezvoltat, de asemenea, mai multe vaccinuri, dar niciunul nu a obţinut aprobarea comercială.

AVAC produce între 2,5 şi 5 milioane de doze pe lună şi plănuia să exporte 5 milioane, în aşteptarea aprobării din partea ţărilor în care compania a semnat acorduri comerciale, a declarat Van Diep, menţionând că unda verde din partea Filipinelor ar putea veni la începutul anului viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici