OMV Petrom anticipează investiţii anuale de circa un miliard de euro până în 2021

OMV Petrom anticipează un nivel mediu anual al investiţiilor de circa un miliard de euro în următorii cinci ani, precum şi o rată de înlocuire a rezervelor de 100%, în aceeaşi perioadă, conform „Strategiei Actualizate 2021+”, publicată la BVB.

1931 afișări
Imaginea articolului OMV Petrom anticipează investiţii anuale de circa un miliard de euro până în 2021

OMV Petrom anticipează investiţii anuale de circa un miliard de euro până în 2021

Unul dintre cei mai importanţi piloni de creştere în România este proiectul Neptun Deep, precizează documentul. Dacă dezvoltarea comercială se va dovedi a fi viabilă, decizia finală de investiţie este aşteptată în 2018, iar prima producţie ar putea demară în 2021 – 2022. În afară de Neptun, mai multe proiecte onshore de mare adâncime în România şi offshore în ape de mică adâncime vor oferi oportunităţi de dezvoltare în următorii ani.

În segmentul Downstream, programele începute pentru a maximiza disponibilitatea şi rată de utilizare a rafinăriei Petrobrazi şi a centralei electrice Brazi vor fi continuate, iar în retail creşterea volumului de vânzări cu amănuntul la nivel de benzinărie va contribui la îmbunătăţirea competitivităţii.

În Downstream Oil, proiectul Poli-combustibili urmăreşte creşterea producţiei de compuşi cu valoare adăugată ridicată şi o structură mai flexibilă a producţiei începând cu 2019. Modernizarea reţelei de depozite carburanţi se va finaliza în 2018, conducând la o eficientă mai ridicată a operaţiunilor.

Priorităţile pe termen mediu în segmentele Upstream şi Downstream Gas le reprezintă regiunea Caspică şi Vestul Mării Negre urmând că în timp acestea să poată fi extinse. În Downstream Gas, schimbările structurale ale pieţei creează oportunităţi pentru expansiune în afară României. OMV Petrom intenţionează să îşi diversifice canalele de distribuţie pentru producţia obţinută în Upstream pe măsură dezvoltării interconectorilor pentru transportul gazului. Expansiunea regională va deveni un aspect important al monetizarii producţiei obţinute că urmare a dezvoltării proiectului Neptun Deep, dezvoltare dependenţa de confirmare viabilităţii comerciale.

“Vom continua procesul de eficientizare şi integrare, vom maximiza potenţialul portofoliului Upstream, vom urmări creşterea pe care România încă o poate oferi şi vom explora oportunităţi de expansiune regională selective”, spune Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici