ONT Carpaţi va intra în faliment. Firma deţine 35% din acţiunile companiei de administrare a JW Marriott din Bucureşti

Acţionarii firmei hoteliere ONT Carpaţi (ONZV), care deţine 35% din acţiunile companiei de administrare a hotelului de cinci stele JW Marriott din Bucureşti, au aprobat intrarea în faliment.

1531 afișări
Imaginea articolului ONT Carpaţi va intra în faliment. Firma deţine 35% din acţiunile companiei de administrare a JW Marriott din Bucureşti

ONT Carpaţi va intra în faliment. Firma deţine 35% din acţiunile companiei de administrare a JW Marriott din Bucureşti (Imagine: www.marriott.com)

ONT Carpaţi are o datorie de 5 milioane euro către acţionarul majoritar, Bank of Cyprus. Instituţia de credit deţine 93,82% din acţiunile ONT Carpaţi prin intermediul Gosman Properties.

Pe ordinea de zi a AGA figura o propunere de majorare a capitalului social cu 8,2 milioane lei, banii fiind necesari pentru "remedierea situaţiei societăţii până în octombrie 2013", însă aceasta a fost respinsă.

Acţionarii au aprobat, însă, intrarea directă în faliment.

Anul trecut, ONT Carpaţi a înregistrat o cifră de afaceri în creştere cu 12%, la 10,2 milioane lei, şi pierderi de 46,2 milioane lei.

Pierderile au fost determinate de "deprecierea referitoare la creanţa imobilizată datorată de SCHG (Societatea Companiilor Hoteliere Grand, care deţine hotelul Marriott - n.r.)", deprecierea fiind de 59,5 milioane lei, potrivit raportului anual al companiei.

ONT Carpaţi mai deţine hotelul de patru stele New Montana din Sinaia.

Firma este listată pe piaţa Rasdaq şi are o capitalizare de 22 milioane lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici