Opel ar putea reveni pe profit în 2011

Constructorul auto german Opel ar putea reveni pe profit în 2011, a declarat directorul general al diviziei europene a grupului american General Motors (GM), Nick Reilly, citat de Reuters.

18 afișări
Imaginea articolului Opel ar putea reveni pe profit în 2011

Opel ar putea reveni pe profit în 2011 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Anul acesta ne confruntăm cu cheltuieli de restructurare enorme şi încă nu am efectuat concedieri. Anul viitor, însă, cred că avem şansa de a ajunge la un echilibru sau chiar să ne descurcăm mai bine, iar în 2012 lucrurile ar trebui să meargă", a afirmat Reilly.

GM a surprins anul trecut liderii politici de la Berlin după ce a renunţat la planurile de vânzare a unei participaţii de 55% la Opel către consorţiul format de producătorul canadian de piese auto Magna şi banca rusească Sberbank, preferând în schimb să păstreze compania şi să o restructureze. Divizia europeană a GM trece printr-un proces dur de restructurare, care prevede desfiinţarea a 8.300 de locuri de muncă, din cele aproximativ 50.000 pe care le asigură în total.

Reilly apreciază că piaţa auto va fi în acest an mai dinamică decât s-a anticipat, în pofida "mahmurelii" din anumite state, apărută după retragerea programelor guvernamentale de reînnoire a parcurilor auto.

"În raport cu ce am estimat în urmă cu şapte sau opt luni, piaţa mondială este superioară cu aproximativ un milion de autovehicule, iar eu nu anticipez o dublă recesiune în sectorul auto", a mai spus el.

Opel a anunţat la mijlocul lunii iunie că retrage toate cererile pentru garantarea unor împrumuturi de către statele europene unde are operaţiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici