Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Să sperăm că FMI şi Jeffrey Franks nu vor ajunge şi ei "băieţii deştepţi"

"Trebuie să scăpăm definitiv de un sistem în care băieţii deştepţi din sectorul public şi din sectorul privat se bucură de profituri nemeritate, în timp ce angajaţii lor şi publicul larg continuă să plătească. Implementarea unor reforme profunde la nivelul companiilor de stat este probabil cea mai mare provocare". Aceste fraze îi aparţin şefului misiunii FMI la Bucureşti, Jeffrey Franks, şi nu ştii de unde vin. De unde şi până unde se ocupă FMI de "băieţii deştepţi" din sectorul public şi privat? Până mai ieri FMI stătea la altitudine, survola economia şi refăcea dezechilibrele macroeconomice în birouri. Acum trebuie să ajungă în stradă, la întreprinderile de stat, acolo unde situaţia lor financiară şi datoriile acumulate vor exploda, dacă nu în 2012 - an electoral -, atunci sigur în 2013 sau 2014?

103 afișări
Imaginea articolului Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Să sperăm că FMI şi Jeffrey Franks nu vor ajunge şi ei "băieţii deştepţi"

Opinie Cristian Hostiuc, ZF: Să sperăm că FMI şi Jeffrey Franks nu vor ajunge şi ei "băieţii deştepţi"

Aproape 2,5 miliarde dolari stau prin dulapurile întreprinderilor de stat cu pierderi. Şi până în 2013-2014 probabil că se va mai adăuga un miliard. Şi, deşi toate guvernele s-au arătat preocupate de întreprinderile de stat cu pierderi, niciunul nu a tăiat conducta de contracte, de bani, pentru băieţii deştepţi.

Aceşti băieţi deştepţi sunt ai clasei politice, ai lui Băsescu, Boc, Tăriceanu, Năstase, ai actualilor şi foştilor miniştri, ai funcţionarilor publici de grad înalt.

Băieţii deştepţi nu vin din neant şi nu acţionează singuri. Ei "sunt aduşi" la contractele cu statul sau îşi pun oamenii ca să le dea contracte cu statul. Fiecare guvernare are băieţii lui deştepţi, că de-aia se luptă politicienii să ajungă la putere.

Citeşte continuarea opiniei lui Cristian Hostiuc pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici