Opinie Sorin Pâslaru: Când şi cine va da raportul pe execuţia bugetară şi atragerea de fonduri europene în 2010?

În loc să ţină conferinţe de presă cu prezentarea în detaliu a bilanţurilor pe 2010 a bugetului şi a atragerii de fonduri europene, autorităţile se luptă la nesfârşit cu legislaţia pensiilor speciale.

29 afișări
Imaginea articolului Opinie Sorin Pâslaru: Când şi cine va da raportul pe execuţia bugetară şi atragerea de fonduri europene în 2010?

Opinie Sorin Pâslaru: Când şi cine va da raportul pe execuţia bugetară şi atragerea de fonduri europene în 2010? (Imagine: Mediafax Foto)

Deşi avea datele de acum şi în iunie 2010, când a fost elaborată hotărârea de guvern cu privire la recalcularea pensiilor speciale ale militarilor şi foştilor angajaţi ai Ministerului de Interne - un proces de altfel necesar, în condiţiile în care cheltuielile la acest capitol sunt de 1 miliard de euro pe an - guvernul a dat atunci norme care s-au dovedit inaplicabile.

Cine spune că ordonanţa adoptată vineri pentru a corecta hotărârea din vara anului trecut este aplicabilă şi că nu va necesita o nouă modificare? Nu ştim.

Ce ştim este că două dintre chestiunile esenţiale pentru funcţionarea economiei - execuţia bugetară şi atragerea de fonduri europene - sunt trecute cu vederea şi nu sunt dezbătute suficient.

Citeşte mai multe despre raportul pe execuţia bugetară şi atragerea de fonduri europene în 2010 pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici