Orange România are un nou director general

Grupul France Telecom-Orange l-a înlocuit Thierry Millet din funcţia de director general al Orange România cu Jean-Francois Fallacher, fost directorul general al Sofrecom, companie de consultanţă internaţională a grupului francez de telecomunicaţii, a anunţat Orange România.

699 afișări
Imaginea articolului Orange România are un nou director general

Orange România are un nou director general (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru mine este o onoare să vin în România, unde piaţa telecom a cunoscut rate ridicate de creştere în ultimii ani. Experienţa mea a fost acumulată pe pieţe externe, pe pieţe mature, aşa cum s-a întâmplat în Olanda, unde am reuşit să obţin rezultate bune cu un operator de servicii de acces la Internet. Obiectivul meu în România este aduc operatorul Orange şi piaţa de profil pe o curbă de creştere şi să rămână liderul pieţei", a declarat într-o conferinţă Fallacher, noul director general al Orange România, al cărui mandat va începe la 1 iulie.

Prezent la eveniment, vicepreşedintele executiv Europe&Sourcing al France Telecom - Orange, Olaf Swantee, i-a mulţumit lui Millet şi a spus că pe o piaţă telecom puternic dezechilibrată de contextul economic, războiul preţurilor şi cadrul legislativ instabil, acesta a reuşit să consolideze performanţele companiei.

"Suntem încrezători că Fallacher, noul director general al Orange România, va trasa noi parametri pentru subsidiara locală a grupului. Experienţa profesională a lui Fallacher vorbeşte de la sine, iar capacităţile de lider de care a dat anterior dovadă ne-au convins că am făcut cea mai bună alegere, a spus Swantee.

El a amintit că grupul France Telecom-Orange a decis să continue investiţiile în România, urmând să aloce între 500 şi 600 milioane de euro în dezvoltarea subsidiarei, fondurile orientate în direcţia dezvoltării şi modernizării reţelei şi pentru îmbunătăţirea calităţii serviciilor.

Millet a condus Orange România din 2009, după ce a ocupat poziţia director comercial în perioada 2005-2009.

El a fost promovat în funcţia de vicepreşedinte al Diviziei Payment&Contactless din cadrul grupului France Telecom - Orange.

Orange România este cel mai mare operator local de telefonie mobil, cu 10,3 milioane de clienţi şi venituri de 222 milioane de euro la finele primului trimestru.

Veniturile Orange România au scăzut anul trecut cu 7,8%, la 973 milioane euro, coborând sub un miliard de euro pentru prima dată după trei ani, din cauza condiţiilor economice dificile.

În 2009, Orange România a avut încasări de 1,05 miliarde euro, faţă de 1,31 miliarde euro în 2008. Veniturile companiei au depăşit pentru prima dată pragul de un miliard de euro în 2007, când au urcat cu peste 24% faţă de 2006.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici