Oraşul din România care ar putea să piardă peste 60 de milioane de euro din cauza coronavirusului

  • Festivalurile mari precum UNTOLD, ELECTRIC sau TIFF nu sunt anulate, anunţă organizatorii
  • Până acum la Cluj doar zilele oraşului au fost anulate, iar banii au fost direcţionaţi către sectorul de sănătate
  • Peste 60 de milioane de euro ar putea să piardă Clujul, dacă pandemia ar anula marile festivaluri
  • Îngrijoraţi de ce s-ar putea întâmpala, cei care şi-au rezervat înca de anul trecut cazări pe perioada festivalurilor, au început să sune hotelierii
11319 afișări
Imaginea articolului Oraşul din România care ar putea să piardă peste 60 de milioane de euro din cauza coronavirusului

Oraşul din România care ar putea să piardă peste 60 de milioane de euro din cauza coronavirusului

Numai anul trecut festivalui UNTOLD a adus Clujului un profit de peste 45 de milioane de euro în doar patru zile. Judeţul a ajuns mai bogat cu aproape 10 milioane de euro  şi în urma festivalului Electric Castele, iar în urma TIFF-ului cu 7,8 milioane de euro. Aceşti bani se adună an de an în urma fondurilor investite de festivaluri în economia locală pentru organizare, dar şi din banii cheltuiţi de participanţi.

Emil Boc, primar Cluj: “A fost amânat TIFF-ul, iar pentru celelalte evenimente mari se aşteaptă 15 mai. E adevărat, este puţin probabil ca evenimente de mare amploare să mai aibă loc având în vedere restricţiile anunţate şi prognozate, dar pe de altă parte se pot găsi modalităţi diferite si diverse de organziare şi a acestor evenimente.”

Dacă organizatorii vor fi obligaţi să anuleze festivlaurile, sectorul cultural trebuie sprijinit printr-o strategie guvernamentală, spune primarul Emil Boc.

Emil Boc, primar Cluj: “În acest moment lucrăm ca localităţi locale împreună cu industria de evenimente din Cluj şi din România de a pregăti un cadru legal pentru sprijinirea acesteia, pentru că oferă foarte multe locuri de muncă , ea nu trebuie să dispară, să fie pusă la pământ. Acest sector atât de improtant al vieţii noastre şi nu trebuie considerat o Cenuşăreasă.”

Între timp organizatorii speră ca pandemia să treacă şi să ne putem bucura de vară aşa cum ne-am propus, iar pregătirile continuă.

Edy Chereji, director de comunicare UNTOLD şi NEVERSEA: “În acest moment festivalurile UNTOLD şi NEVERSEA nu sunt anulate. Facem tot ceea ce depinde de noi pentru a spera că şi în acest an vom reuşi să aducem bucuria festivalurilor în cele mai bune şi în cele mai sigure condiţii.”

Speranţă au şi participanţi. Nicio rezervare nu a fost anulată, însă unii se asigură că îşi vor primi banii înapoi dacă festivalurile nu se vor mai organzia.

Gabriel Mărcuş, director hotel: „Am avut întrebări despre posibilitatea de a anula, am avut întrebări despre posibilitatea de a returna un eventual avans de la cei care au plătit, totuşi nimeni nu a zis până acum sută la sută că anulează rezervarea."

Sute de mii de oameni din ţară dar şi din străinătate şi-au cumpărat deja bilete pentru festivalurile din România care sunt programate în această vară.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici