Orban: Contractul pentru construcţia liniei feroviare de mare viteză, semnat în 2009

Contractul de construcţie a liniei feroviare de mare viteză Constanţa-Bucureşti-Budapesta va fi semnat în 2009, proiectul fiind în stadiul de pregătire a caietului de sarcini pentru realizarea studiului de fezabilitate, potrivit ministrului Transporturilor, Ludovic Orban.

16 afișări
Imaginea articolului Orban: Contractul pentru construcţia liniei feroviare de mare viteză, semnat în 2009

Orban: Contractul pentru construcţia liniei feroviare de mare viteză, semnat în 2009 (Imagine: Mediafax Foto)

"Cel mai probabil nu voi apuca să semnez contractul, dar acesta se va semna anul viitor. Este totuşi nevoie de voinţă politică pentru realizarea acestei linii", a declarat Orban, după un seminar pe tema transportului, organizat de Asociaţia Industriei Feroviare din România.

În septembrie, autorităţile de la Bucureşti au anunţat că România şi Ungaria intenţionează să solicite, cu sprijinul Austriei, finanţare comunitară pentru studiul de prefezabilitate aferent proiectului, costurile investiţiei, cu termen de finalizare anul 2015, fiind de câteva miliarde de euro.

Guvernul României şi cel al Ungariei au convenit, în şedinţa comună din noiembrie 2007, să construiască în comun o linie feroviară de mare viteză pe ruta Budapesta -Bucureşti-Constanţa, în continuarea traseului Paris-Strasburg-Stuttgart-Viena-Bratislava-Budapesta.

Orban a declarat atunci că lucrările au ca termen de finalizare anul 2015 şi că problema principală este finanţarea lucrării, ale cărei costuri sunt estimate la câteva miliarde de euro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici