Orban l-a demis pe directorul general al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri

Ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, l-a eliberat din funcţie pe directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, Mihai Grecu, invocând mai multe motive, printre care deficienţe de comunicare între minister şi CNADNR, precum şi faptul că a permis deplasarea unui număr de 25 de directori ai CNADNR la Amsterdam, într-o excursie sponsorizată de firma Plastidrum, cu care CNADNR are încheiate mai multe contracte.

38 afișări
Imaginea articolului Orban l-a demis pe directorul general al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri

Orban l-a demis pe directorul general al Companiei de Autostrăzi şi Drumuri (Imagine: Mediafax Foto)

"L-am schimbat din funcţie pentru mai multe motive. În ultima perioadă am constatat o înrăutăţire a comunicării atât internă, cât şi cu ministerul sau alte instituţii, iar picătura care a umplut paharul a fost acea deplasare sponsorizată de către o firmă privată. Personal, nu pot să accept ca niciun angajat al ministerului sau a unei companii aflate în subordinea instituţiei să primească de la firme private diverse sponsorizări. Eu nu am avut deloc cunoştiinţă despre această participare la seminar, însă e clar că responsabilitatea e a directorului general şi a fiecărui director de companie. Fiecare director trebuie să respecte legea, ca o condiţie morală", a declarat pentru MEDIAFAX Ludovic Orban.

Potrivit ziarului Cotidianul, mai mulţi oficiali ai CNADNR au avut o deplasare la Amsterdam, în perioada 1-4 aprilie, sponsorizată de firma Plastidrum, care deţine de opt ani un monopol pe lucrările de marcaje rutiere.

Orban a amintit că Ministerul Transporturilor a iniţiat şi o investigaţie privind legalitatea plăţilor către compania americană Bechtel pentru lucrările desfăşurate la autostrada Braşov- Borş.

"Raportul nu este încă finalizat, el se află în curs de finalizare şi va fi gata în două-trei săptămâni, maxim o lună de zile", a spus Orban.

Postul de director general a fost preluat de directorul general adjunct de proiecte al companiei, Dorin Debucean.

Grecu, fost consilier al premierului Călin Popescu Tăriceanu, a ocupat postul de director general al CNADNR începând cu 12 aprilie 2007.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici