Orban: "La sfârşitul anului 2010, Bucureştiul o să aibă o centură cu patru benzi"

Lucrările de lărgire la patru benzi a centurii Capitalei vor fi finalizate la sfârşitul anului 2010, săptămâna viitoare urmând să se semneze contractele pentru ultimele trei tronsoane, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban.

26 afișări
Imaginea articolului Orban: "La sfârşitul anului 2010, Bucureştiul o să aibă o centură cu patru benzi"

Orban: "La sfârşitul anului 2010, Bucureştiul o să aibă o centură cu patru benzi" (Imagine: Mediafax Foto)

"La sfârşitul anului 2010, Bucureştiul o să aibă o centură cu patru benzi. Termenul de finalizare este de doi ani, însă voi cere reducerea termenului la un an şi jumătate, pentru că putem realiza exproprierile pe timpul iernii", a spus Orban.

Ministerul Transporturilor a selectat, săptămâna trecută, câştigătorii licitaţiei pentru ultimele trei sectoare ale centurii.

Pentru primul sector, cu o lungime de 10,6 kilometri, a fost declarat câştigător consorţiul Delta ACM 93/Tehnologica Radion /SIRD/ Pro Cons XXI, cu o ofertă de 20,96 milioane euro, fără TVA.

Termenul de proiectare este de o săptămână, iar cel de execuţie de doi ani.

Al doilea sector, în lungime de zece kilometri, va fi proiectat şi construit de asocierea Euroconstruct Trading/Romstrade/Consitrans, valoarea contractului fiind de 26,86 milioane euro, fără TVA.

Construcţia va fi finalizată în doi ani, iar proiectarea în două luni.

Execuţia ultimului sector, în lungime de 10,5 kilometri, va fi asigurată de consorţiul Straco Grup/SCT Bucureşti/Genesis International/OJSC Mostobud/OJSC Altcom/Expert Proiect în termen de doi ani, iar proiectarea în 15 zile.

"Săptămâna viitoare vom semna contractele şi astfel se va completa proiectul de lărgire la patru benzi al centurii Capitalei", a mai spus Orban.

Centura Bucureşti Sud are 33,1 kilometri şi este amplasată între autostrada Soarelui (km 23+600) şi autostrada Bucureşti-Piteşti (km 55+520).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici